walabi
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
-
excel 2010
excel 2013
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 06-08-2025
Merhaba,
Ekli dosyada kasa kaydı tutmak için hazırlamaya çalıştığım bir excel dosyası mevcut.
Çözemediğim problem ise şu;
Listbox1 ile yaptığım işlemin aynısını Listview1 ile yapmaya çalışıyorum. Ancak takıldığım bir nokta var.
Listbox1 için kodlar
Listview1 için kodlar;
listview in listboxın verdiği sonuç gibi sonuç vermemesinin sebebi nedir.
Listbox1 üzerinde ilk sütuna Liste adlı excel sayfasındaki veriler sıralanıyor, ancak listview1 de sadece ilk veri satırı geliyor. kaçırdığım nokta nedir, yada kodlarda nerei nasıl düzeltmeliyim
Ekli dosyada kasa kaydı tutmak için hazırlamaya çalıştığım bir excel dosyası mevcut.
Çözemediğim problem ise şu;
Listbox1 ile yaptığım işlemin aynısını Listview1 ile yapmaya çalışıyorum. Ancak takıldığım bir nokta var.
Listbox1 için kodlar
Kod:
Dim i As Long
Dim Liste As Worksheet, Kasa As Worksheet
Set Liste = Sheets("Liste")
Set Kasa = Sheets("Kasa_Case")
On Error Resume Next
For i = 2 To Sheets("Liste").Range("A1048576").End(3).Row
With ListBox1
.AddItem Liste.Cells(i, 1)
.List(.ListCount - 1, 0) = Liste.Cells(i, 0)
.List(.ListCount - 1, 1) = Format(WorksheetFunction.SumIfs(Kasa.Range("G:G"), Kasa.Range("B:B"), Liste.Cells(i, 1), Kasa.Range("E:E"), Liste.Cells(i, 2)), "#,##0.00")
.List(.ListCount - 1, 2) = Format(WorksheetFunction.SumIfs(Kasa.Range("G:G"), Kasa.Range("B:B"), Liste.Cells(i, 1), Kasa.Range("E:E"), Liste.Cells(i, 3)), "#,##0.00")
.List(.ListCount - 1, 3) = Format(WorksheetFunction.SumIfs(Kasa.Range("G:G"), Kasa.Range("B:B"), Liste.Cells(i, 1), Kasa.Range("E:E"), Liste.Cells(i, 4)), "#,##0.00")
.List(.ListCount - 1, 4) = Format(WorksheetFunction.SumIfs(Kasa.Range("G:G"), Kasa.Range("B:B"), Liste.Cells(i, 1), Kasa.Range("E:E"), Liste.Cells(i, 5)), "#,##0.00")
End With
Next i
Listview1 için kodlar;
Kod:
Dim i As Long
Dim Liste As Worksheet, Kasa As Worksheet
Set Liste = Sheets("Liste")
Set Kasa = Sheets("Kasa_Case")
ListView1.ListItems.Clear
For i = 2 To Sheets("Liste").Range("A1048576").End(3).Row
With ListView1
ListView1.ListItems.Add , , Liste.Cells(i, 1)
ListView1.ListItems(i - 1).SubItems(1) = Format(WorksheetFunction.SumIfs(Kasa.Range("G:G"), Kasa.Range("B:B"), Liste.Cells(i, 1), Kasa.Range("E:E"), Liste.Cells(i, 2)), "#,##0.00")
ListView1.ListItems(i - 1).SubItems(2) = Format(WorksheetFunction.SumIfs(Kasa.Range("G:G"), Kasa.Range("B:B"), Liste.Cells(i, 1), Kasa.Range("E:E"), Liste.Cells(i, 3)), "#,##0.00")
ListView1.ListItems(i - 1).SubItems(3) = Format(WorksheetFunction.SumIfs(Kasa.Range("G:G"), Kasa.Range("B:B"), Liste.Cells(i, 1), Kasa.Range("E:E"), Liste.Cells(i, 4)), "#,##0.00")
ListView1.ListItems(i - 1).SubItems(4) = Format(WorksheetFunction.SumIfs(Kasa.Range("G:G"), Kasa.Range("B:B"), Liste.Cells(i, 1), Kasa.Range("E:E"), Liste.Cells(i, 5)), "#,##0.00")
ListView1.ListItems.Item(i - 1).ListSubItems(0).ForeColor = vbRed
ListView1.ListItems.Item(i - 1).ListSubItems(1).ForeColor = vbRed
ListView1.ListItems.Item(i - 1).ListSubItems(2).ForeColor = vbBlue
ListView1.ListItems.Item(i - 1).ListSubItems(3).ForeColor = vbBlue
ListView1.ListItems.Item(i - 1).ListSubItems(4).ForeColor = vbBlue
End With
Next i
Listbox1 üzerinde ilk sütuna Liste adlı excel sayfasındaki veriler sıralanıyor, ancak listview1 de sadece ilk veri satırı geliyor. kaçırdığım nokta nedir, yada kodlarda nerei nasıl düzeltmeliyim
Ekli dosyalar
-
105.3 KB Görüntüleme: 5