Listview'de Açıklama Listeleme

seddur

Altın Üye
Katılım
12 Nisan 2012
Mesajlar
531
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
Merhaba.yardım istediğim konu hücrelerdeki açıklamada yazılı verileri(Hasta isimlerini) commandbutton'daki tarihe göre listview'de saat ve Hasta adı olarak listelemek.Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,165
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
Örnek dosyanızda saat ve tarihten başka bir veri yok. Hasta adları nerede yazıyor?
 

seddur

Altın Üye
Katılım
12 Nisan 2012
Mesajlar
531
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
"DOLU" yazan hücrelerdeki açıklamalarda yazıyor.Butondaki tarihde gelecek hasta isimlerini listelemek istiyoruz.
 

seddur

Altın Üye
Katılım
12 Nisan 2012
Mesajlar
531
Excel Vers. ve Dili
Microsoft office professional plus 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-12-2024
Dosyayı yeniden düzenledim.Yeterli olur mu bilmiyorum ama isimleri ve tarihleri "Veri" sayfasına kaydediyor.Ayrıntılı açıklama sayfada.
 

Ekli dosyalar

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
5 Haziran 2006
Mesajlar
6,165
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.
UserForm1'in kod sayfasını tamamen silin aşağıdaki kodları kopyalayın.
Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
    Dim Bak As Long
    Dim Gun As Range
    Dim lwListe As ListItem
    With UserForm1.ListView1
        UserForm1.BackColor = RGB(0, 102, 102)
        .BackColor = RGB(23, 60, 89)
        .ForeColor = RGB(0, 0, 0)
        .Font.Name = calibri
        .Font.Bold = True
        .ForeColor = RGB(255, 255, 255)
        .Font.Size = 11
        .FullRowSelect = True
        .View = lvwReport
        .Gridlines = True
        .ColumnHeaders.Add , , "SAATİ", 50, lvwColumn
        .ColumnHeaders.Add , , "ADI-SOYADI", 90, lvwColumn
    End With

    With ComboBox1
        .AddItem "16:00"
        .AddItem "16:30"
        .AddItem "17:00"
        .AddItem "17:30"
        .AddItem "18:00"
        .AddItem "18:30"
        .AddItem "19:00"
        .AddItem "19:30"
    End With
    Set Gun = Union(Range("B1:P1"), Range("B13:P13")).Find(what:=Day(Sayfa2.CommandButton2.Caption), lookat:=xlWhole)

    If Gun Is Nothing Then
        MsgBox "Tarih bulunamıyor."
        Exit Sub
    End If
    
    For Bak = 0 To ComboBox1.ListCount - 1
        ListView1.ListItems.Add , , ComboBox1.List(Bak, 0)
        On Error Resume Next
        ListView1.ListItems(Bak + 1).SubItems(1) = Gun(3 + Bak).Comment.Text
    Next
End Sub
 
Üst