Look Up Formulasoynu bilmiyorum ama istediğim bilgiler için gerekli yardım...

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
merhaba;
benim bir konuda acil desteğe ihtiyacım bulunmakta. ekte mevcut dosya içerisinden 4-5 günde bir operasyon ismi açınım kesme ve prograsif kesme olarak kaydedimiş olan verilerden istemiş olduğum tarih aralığında çekip bunların ürün kodlarını alt alta yazıdırıp, bu ürünlerin belirttiğim operasyonlarına ilişkin istenilen tarihleri arasındaki total adetlerini hemen yanındaki sütüna yazdırmam gerekiyor. look up formülasyonu işimi görecek fakat daha önce hiç kulanmadım konuya hakim değilim desteğinize ihtiyacım var. iyi akşamlar.. sayfa 1 de data kayıtlı sayfa 2 de çıkmasını istediği ekran . lütfen yardımcı olun iyi akşamlar...

gurbuzs

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 360 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-11-2026
ekli dosya göremedim

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
pardon dosya eklenmemiş ilginiz için teşekkürler... ekte dosyayı gönderiyorum konu benim içi çok önemli ve aciliyeti var. tekrar tşkler...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
cevap için teşekkürler. fakat. şöyle bir durumvar bana tezgah adı falan gerekmiyor. yanlızca operasyon adı açınım kesme, prograsif kesme ve ya 20 olarak geçen parçaları alt alta yazacak ve bu kodların toplam adetlerinide karşısına yazıcak destek olrsanız minnettar olurum...

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
Birde aynı olan kodları ayrı ayrı yazmamalı örneğin a kodundan farklı tarihlerde üretim yapılmış olabilir fakat a kodunu bir hücrede görmeli ve onun karşısında farklı tarihlerde üretilen toplam rakamı getirmeli.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
İstediğinizi anladım, yüksek endüstri mühendisiyim üretimle ilgili bir çok sektörde çalıştım ve sadece fikir verme amacı ile şunu önermek isterim size ileride bir gün başka bir operasyon adına ihtiyacınız olursa yine bir düzenleme gerekebilir. Bana göre raporlama yapılan sayfadan (sayfa2) otomatik filtre kullanarak istediğiniz verilere rahat bir şekilde, daha fazla kısılarla birlikte ulaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
Bende Umarım 2 dönem sonra yüksek ünvanını endüstri mühendisliğimin önüne ekliyeceğim. fakat ilk iş tecrübemde kullandığım paket programlar excell imi köreltti üretime giriş yaptım deli gibi excell çalışıyorum. fakat bu konuyu acil çözmem gerekiyor. aslında veriler bir giriş ekranından giriliyor ve üretim yönetimi data diye bir excell de kayıt altına alınıyor amacım bu sheet ten açınınm kesme ve belirttiğim diğer operasyonları çekmek olacak ma nasıl olacak bilmiyorum.... ilgniz için tşklerç...

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ing
biede üretimimiz çok dinamik otomatik filtre ile çekmek hiç kolay bir çözüm değil o sadece kısa dönem verimiz. günde yaklaşık 50 kod üzerinde çalışıyoruz ve manuallik çok zor oluyor....

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayın MelihBekta
benzer soruyu farklı konuda sormuşsunuz. "verileri istenilen operasyon ve tarih......" diye başlayan konunuza dosya ekledim. inceler misiniz?