Maaş hesaplaması için komplike bir soru!

Excel Vers. ve Dili
2013 ingilizce
Merhaba

Ekteki maaş dosya örneğimde doğum iznine ayrılmış olan personelin işbaşı saati kısmına M girdiğimde 8 saatlik mesai ücreti ödeyebilmem için HOURS kolonundaki formül 8:00 vermektedir. (Sayfa Main DB)

Diğer sayfada ise (JAN) saatler haftalık olarak toplanmakta, Brüt hesaplandıktan sonra personel kesintileri yapılmaktadır. Ancak bulunduğum yerin kanunlarına göre doğum izninde iken kazanılan gelirden personel kesintisi yapılmamalıdır.

Bu vesile ile JAN!I24 teki formülün personelin Main DB deki normal çalışmalarından doğum izni ücretini düşerek NIS hesaplaması yapması gerekir.

JAN sayfasında HRS kolonundaki formülde Main DB sayfasından JAN!G2 ve JAN!J2 deki tarihler arası çalışma saatlerini alabildim ancak "M" kodu ile girilmiş çalışma saatlerini ayıklayamadım.

Dosya linki

https://drive.google.com/file/d/0B5sxgCATcKIta21Da0pnZVlZRGM/view?usp=sharing

2013 ingilizce excel kullanıyorum.

Şimdiden teşekkürler

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Belgenizi çok anlamadım ama söyleyeceğim birinci şey günlük çalışma sürelerini hesaplama formülünüzle ilgili.
Main DB sayfası AE5 hücresinde (ve diğer ilgili sütunlarda) çok uzun ve anlamadığım bir formül oluşturmşsunuz.
Aşağıdaki formülü Main DB sayfası AE5 hücresine uygularsanız (gerek AE sütununa ve gerekse de ilgili diğer sütunlara kopyalamak üzere)
aynı sonuçları alabilirsiniz.
Formülde sadece M kodu için özel durum var, diğer kodlarınızın işlevini bilemediğim için formülde M kodu dışındaki
kodlar için özel durum eklemedim, gerekiyorsa siz eklersiniz.
Ayrıca formül içerisindeki saate dönüştürme işleminde kullandığım ss:dd kısmını kendi excel diline göre değiştirmeniz gerekebilir.
Kod:
=EĞER(AC5="M";0+"08:00";EĞER(AD5="";"00:00";EĞER(AC5>AD5;1;0)+(METNEÇEVİR(TAMSAYI(AD5/100)&":"&MOD(AD5;100);"[B][COLOR="Red"]ss:dd[/COLOR][/B]"))-(METNEÇEVİR(TAMSAYI(AC5/100)&":"&MOD(AC5;100);"[B][COLOR="Red"]ss:dd[/COLOR][/B]"))))
İkinci formül önerim ise JAN sayfası G5 hücresindeki formül için de aşağıdaki dizi formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
=0+METNEÇEVİR(24*TOPLA(EĞER(MOD(SÜTUN('Main DB'!$AE5:$CM5);3)=1;EĞER('Main DB'!$AE$2:$CM$2>=$G$2;EĞER('Main DB'!$AE$2:$CM$2<=$J$2;'Main DB'!$AE5:$CM5))))/24;"[B][COLOR="Red"][ss]:dd[/COLOR][/B]")
[COLOR="Blue"]Dizi Formülü: formül girişini ENTER değil CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarıyla yapın.[/COLOR]
Yine JAN sayfasında I sütununda amaç Kain DB sayfasındaki M kodlu saatleri kapsam dışında tutarak
L adlı sayfadaki ilgili değeri getirmek ise JAN sayfası I5 hücresi için de aşağıdaki dizi formülünü önermek isterim.
Kod:
=İNDİS(L!$M$4:$M$20;KAÇINCI(F5*24*(TOPLA(EĞER(MOD(SÜTUN('Main DB'!$AE5:$AW5);3)=1;'Main DB'!$AE5:$AW5))-TOPLA(EĞER('Main DB'!$AC5:$AU5="M";'Main DB'!$AE5:$AW5)));L!$K$4:$K$20;1);1)
[COLOR="Blue"]Dizi Formülü: formül girişini ENTER değil CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarıyla yapın.[/COLOR]

Excel Vers. ve Dili
2013 ingilizce
Geç geri döndüğüm için kusura bakmayın. Türkçe Excel de zorlanıyorum ama özellikle saate çevirme ile ilgili kısım işime yaradı. Diğer fonksiyonları çalıştıramadım henüz.
Teşekkür ederim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Geç geri döndüğüm için kusura bakmayın. Türkçe Excel de zorlanıyorum ama özellikle saate çevirme ile ilgili kısım işime yaradı. Diğer fonksiyonları çalıştıramadım henüz.
Teşekkür ederim.
Linki İnceleyiniz. TIKLA