Macro içinde macro

Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2007 - Eng.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04.03.2018
Merhaba;

Macro içinde macro çalıştırmamız ve ilk macro'yu çalıştırırken kapali bir dosyanin belli sheet ve hucrelerinden macroyu calistiricagimiz dosyaya veri cekmemiz mumkun mu?

Teşekkürler.

Mahmut Kök

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Merhaba;

Macro içinde macro çalıştırmamız ve ilk macro'yu çalıştırırken kapali bir dosyanin belli sheet ve hucrelerinden macroyu calistiricagimiz dosyaya veri cekmemiz mumkun mu?

Teşekkürler.
Makro içinde makro çalıştırılabilir. Birinci makronun istediğiniz yerinde diğer makronun adını yazmanız -normalde- yeterlidir.

Kapalı bir dosyanın belirli bir sayfasından ve hücrelerinden de veri almak mümkündür. Bunu somutlaştırırsak, yani bir örnek dosya eklerseniz, ayrıca kapalı dosyanın hangi sayfasından ve hangi hücrelerinden verilerin, ana belgemizde nereye yazılacağını belirtirseniz sonuca daha kolay ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
MS Excel 2007 - Eng.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04.03.2018
Sayin mesleki;

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Konuyu hemen açıyorum biraz daha. İki dosyamız var;

agent_düzenle.xls ( içerisinde agent_düzenle isimli bir macro var )
TEMP.XLS ( verilerin cekilecegi dosya )

Yazilacak macro şunları yapmalı, TEMP.XLS General sheetinin BH -BI - BJ hücrelerini alip agent_düzenle.xls Sheet2 A1-B2-C1 hücrelerine yapistiracak sonra TEMP.XLS Detailed_report sheetinden A1 ve AN44 araligini secip agent_düzenle Sheet1'e yapistiracak ve bunun ardindan mevcut agent_düzenle macrosu çalıştırılacak. sonra agent düzenle sheet2'den A2-B2-C2 kopyalanıp Sheet1' H7 - I7 - J7 hücrelerine Paste Special Value/text olarak kopyalanacak.

Umarım anlatabilmişşimdir.

Tekrar teşekkürler.