macro İstatistik tablosu_Yardım_lütfen

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Arkadaşlar hepinize selam
Ekte örneğini gönderdiğim bir veri sayfasından istenilen kriterlere uygun bir istatistik tablosu tutmak istiyorum. Ancak ne bilgisayar bilgim nede excel bilgim buna yetmiyor. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Belki benzer bir konu verilmiştir ama neyi nerde ve nasıl arayacağımıda açıkcası bilmiyorum. Sorunumu şöyle özetleyim:

Bilgileri girdiğim bir sayfam var bu sayfa yaklaşık 4-5 bin satırdan olusuyor yaklaşık 20 sütun. Bu sayfadan otamatik filitre uygula diyerek bazı kriterlere göre veri süzüp onlarıda ayrı bir sayfada tablolaştırmam (yani istatistiğini tutmam) gerekiyor. Makro denen özellikle yeni yeni tanışıyorum ama bu forumdan anladığım kadarıyla bunu makrolara yaptırabilirim diye düşünmeye başladım. Ekte bir örnek model oluşturup gönderiyorum bana mantığını kavramamı sağlayacak bir kaç satır yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Kemal Demir

Özel Üye
Gunaydın mypostahane,

Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.

İstediğiniz çözüm ( bana göre ) için en kısa yol pivotTable ( Ozet Tablo ) ile ulasırsınız kanısındayım.

Ek'teki dosyaya bakınız.

Umarım faydalı olmustur.

Ekli dosyalar

Kemal Demir

Özel Üye
Sn. endmuh,

Zannedersem aynı anda cevaplamısız.Benim yolladıgım cevapta alternatif kalabilir kanısındayım.

Excel Vers. ve Dili
2003
2007
Kemal Bey merhaba...

Arkada farklı bir form var diye pivot yapmamıştım... Elinize sağlık..Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Sayın ENDMUH ve sayın Kemal DEMİR ilginiz için çok teşekkür ederim dosyaları inceliyorum bendeki büyük listeye nasıl uyarlayabilirim diye. Ama her ikiside çok kıymetli yollar gösterdi. Sagolun emeğiniz için teşekkürler.