macro kullanarak bir siteden excel'e veri çekme

Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27/01/2018
Merhaba bu sitede yeniyim sayılır bir konu da desteğinize ihtiyacım var.

Şöleki işyerimizde internet üzerinde bir sitede satış pazarlama programı kullanıyorum.
Prograramı yapan firmadan destek istedik fakat yardımcı olamadılar.

Soru şu sitede bir sayfada örnek görsek aşağıda görebilirsiniz. bu ekran 27 sayfadan oluşuyor bu sayfadaki işaretli olan ve olmayan kutuları takip kodlarını ürün kodlarını ürün adlarını excele almak için bir excel macrosunu ihtiyacım var.Bu konular ile ilgili 0 bilgiye sahibim destek olabilirseniz beni çok büyük bir sıkıntıdan kurtarabilirsiniz.
excelde wepten al dediğimde bana ( the text string you entered is too long, reduce the number of characters use or cancel the entry) hatasını alıyorum
lütfen yardımcı olun
saygılarımla.

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Web tabanlı bir program olduğu için özel destek almadan çözüm bulmanız olası değil.
Giriş bilgilerinizi paylaşmanız yada birebir çalışma ile sorunuz çözülebilir.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Microsoft Office Professional Plus 2019
05-10-2020
Veritabanından almak daha basit olur ve veritabanından excel ile almaya bile gerek yok basit bir kod ile excel formatında tüm bilgileri içeren bir excel dosyası oluşturulabilir.
Yani şunu demeye çalışıyorum. Boş excel dosyası oluşturup o excel dosyasına web sitesinden bilgi almak yerine... örneğin site php dili ile yazılmış ise php ile veritabanından veriler çekilip bu veriler excel dosyası formatında bilgisayarınıza indirilebilirsiniz.... Bu çok daha hızlı ve kolay olur... Olması gerekende budur...

Projeniz illaki istediğiniz şekilde veri almayı gerekli kılıyorsa, genele açık olmayan, bir web dosyası yapılır (örnek: excel.php gibi...) bu sayfada sadece istediğiniz verileri içeren bir yapıda tablodan oluşur fazladan hiç bir kod bulunmaz hatta bunun table kodlarını bile içermesine gerek yok excel hücrelerinin aralığını veren boşluklarla ayrılmış txt verilerden de oluşabilir...

Siz artık excel dosyasından basit bir makro ile verileri al dediğinizde çok kolay şekilde alabilirsiniz...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce
27/01/2018
ilginiz için teşekkürler program kullanıcı adı ve pass ile açılıyor netür bir kodlama ile yazıldığını bilemiyorum.
link şu şekilde : https://www.nfs-univera.com/Interface/Erc/Tanimlamalar/SatisEtkinlikleri/YasakliUrunDetayUrunDML.aspx?DMLType=Edit&Title=YasakliUrunTanim&RK=&MeNo=&CK=YasakliUrunDetayUrun&CallerMeNo=52435&DocID=qz2ey5obzndz1gazm3xts1n1_dff18ed1-8f2f-4791-afdb-e51d8c6aa90e

.aspx ile bitmiş ve devamı gelmiş nasıl bir işlem yapılabilir veri tabanına ulaşabileceğimizi sanmıyorum. başka ne önerebilirisniz.

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
Excel Vers. ve Dili
Office 365 İngilizce
27/01/2018
Sayın Muratboz06 ilginize öncelikle teşekkür ederim çok güzek bir eklenti çok sağolun ufak bir şey daha var oda şu ki görselimde kutucuklar işaretli olanı var olmayanı var bunu da görmem gerek nasıl yaparız.