Mak ve min hakkında

Excel Vers. ve Dili
türkçe ve ingilizce
Aşağıdaki formul benim excelde var fakat AH7 de #YOK yazdığı için sonuçta #YOK çıkıyor ben burda #YOK olanlar hariç diğerlerini say nasıl diyebilirim.

=MİN(AH7;AF7;AD7;AB7;Z7;X7;V7;T7;R7;P7;N7;J7;H7;F7;D7;B7)

AdemCan

Altın Üye
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,
#YOK hatası veren formüllerinizi şu şekilde değiştirip deneyiniz.
Kod:
[COLOR="Blue"]=EĞER(EHATALIYSA([COLOR="Red"]Formülünüz[/COLOR]);"";[COLOR="Red"]Formülünüz[/COLOR])[/COLOR]
Formülünüz: #YOK hatası veren formülü yazınız.

Excel Vers. ve Dili
türkçe ve ingilizce
Teşekkürler

cevabınız için teşekkürler fakat istediğim sonuca ulaşamadım. #YOK hatasını saymasını istemediğim yerde şu formul var

=MİN(AH7;AF7;AD7;AB7;Z7;X7;V7;T7;R7;P7;N7;J7;H7;F7;D7;B7;AJ7)

bunun peşine bi formül yazarak #YOK sayma atla felan diyebilirmiyiz.

#YOK hatasının formülü de bu benim aradığım değer yoksa yok çıkıyor ama maksat üstteki min bu hatayı görmesin. Alttaki formülü değişemem çünkü.

=DÜŞEYARA(A11;E11:G266;2;YANLIŞ)

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
cevabınız için teşekkürler fakat istediğim sonuca ulaşamadım. #YOK hatasını saymasını istemediğim yerde şu formul var

=MİN(AH7;AF7;AD7;AB7;Z7;X7;V7;T7;R7;P7;N7;J7;H7;F7;D7;B7;AJ7)

bunun peşine bi formül yazarak #YOK sayma atla felan diyebilirmiyiz.

#YOK hatasının formülü de bu benim aradığım değer yoksa yok çıkıyor ama maksat üstteki min bu hatayı görmesin. Alttaki formülü değişemem çünkü.

=DÜŞEYARA(A11;E11:G266;2;YANLIŞ)
Sayın faye_efsane çözümü söylemiş aslında.

-- MİN işlevinin kontrol ettiği hücrelerdeki formüllerin hata vermesini engellerseniz sorun kalmaz.
Örneğin verdiğiniz DÜŞEYARA formülünü aşağıdaki şekilde değiştirirerek sonuca ulaşırsınız.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="Blue"]DÜŞEYARA(A11;E11:G266;2;YANLIŞ)[/COLOR]);"";[COLOR="blue"]DÜŞEYARA(A11;E11:G266;2;YANLIŞ)[/COLOR])
-- Benzer formül düzenlemesini, MİN işlevi parantezi içerisinde atıf yapılan diğer hücrelerdeki formüller için de yapmanızda yarar var tabi.

Ayrıca;
-- MİN işlevinizde kullanılan hücre adresleri, dikey veya yatay birbirine komşu değil,
-- aralarındaki sütun sayıları standart değil,
-- sorunuzda belirtmemişsiniz ama bu hücrelerin üstünde tümünün ortak noktası olarak kullanılabilecek başlıkları olsaydı
(ilgili hücrelerin tümünün üstündeki başlık metinlerinde belli bir kelime/özel karakter olması gibi bir örnek nokta olabilir)
o zaman doğrudan sadece MİN formülünde düzenleme yapılabilirdi.
-- ilgili hücrelerin arasında kalan hücrelerde ne vardır, boş mudur mesela.

Bu tür bilgi de olmadığından, doğrudan MİN işleviyle ilgili başka öneri biraz zor.
.

Excel Vers. ve Dili
türkçe ve ingilizce
Sayın faye_efsane çözümü söylemiş aslında.

-- MİN işlevinin kontrol ettiği hücrelerdeki formüllerin hata vermesini engellerseniz sorun kalmaz.
Örneğin verdiğiniz DÜŞEYARA formülünü aşağıdaki şekilde değiştirirerek sonuca ulaşırsınız.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="Red"]EHATALIYSA[/COLOR]([COLOR="Blue"]DÜŞEYARA(A11;E11:G266;2;YANLIŞ)[/COLOR]);"";[COLOR="blue"]DÜŞEYARA(A11;E11:G266;2;YANLIŞ)[/COLOR])
-- Benzer formül düzenlemesini, MİN işlevi parantezi içerisinde atıf yapılan diğer hücrelerdeki formüller için de yapmanızda yarar var tabi.

Ayrıca;
-- MİN işlevinizde kullanılan hücre adresleri, dikey veya yatay birbirine komşu değil,
-- aralarındaki sütun sayıları standart değil,
-- sorunuzda belirtmemişsiniz ama bu hücrelerin üstünde tümünün ortak noktası olarak kullanılabilecek başlıkları olsaydı
(ilgili hücrelerin tümünün üstündeki başlık metinlerinde belli bir kelime/özel karakter olması gibi bir örnek nokta olabilir)
o zaman doğrudan sadece MİN formülünde düzenleme yapılabilirdi.
-- ilgili hücrelerin arasında kalan hücrelerde ne vardır, boş mudur mesela.

Bu tür bilgi de olmadığından, doğrudan MİN işleviyle ilgili başka öneri biraz zor.
.
Gerçekten çok teşekkür ederim. Sizler sayesinde çok şey öğrendim konu açınca cevaplamanız 1 saati bulmuyor Google Excell konusunda yanınızda halt etmiş. İyi çalışmalar..

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Gerçekten çok teşekkür ederim. Sizler sayesinde çok şey öğrendim konu açınca cevaplamanız 1 saati bulmuyor Google Excell konusunda yanınızda halt etmiş. İyi çalışmalar..
:) :) Bilgisayar başında isem daha kısa sürede de cevap yazarım ancak,
belki başka cevap veren üye olur diye biraz bekliyorum
(hep soru soranların, belli bir aşamadan sonra başkalarının sorularına cevap yazacağı umuduyla).

Baktım cevap yok, ben cevap yazıyorum.
Dikkat ederseniz; hem kullandığım DİL'e dikkat etmeye çalışıyor, cevaplarımda da biraz fazla biçimlendirme/vurgulama yapıyorum.

Bu nedenle de cevabı göndermem birçok üyeye göre biraz yavaş olabilir.
.