makro atama yardım

Excel Vers. ve Dili
office 2003 excel türkçe
arkadaşlar 4 seçenek düğmeli bir soru oluşturdum.ardından bir başa dön butonu oluşturdum.bu butona nasıl bir makro atamalıyım ki 4 seçnek düğmesinden hangisini seçersem seçiyim bundan sonra başa dön butonuna tıkladğımda seçenek düğmeleri ilk haline yani işaretsiz hale dönsün.
yardımlarınızı bekliyorum....

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Merhabalar

Sayfa'daki diğer nesnelerin (eğer varsa tabi) yerleşimini bilmemekle birlikte, aşağıdaki kodlar, tüm Seçenek Düğmelerini, seçilmemiş olarak işaretler.

Kod:
Sub Secek_Kutusu_Temizle()
Dim shp As Shape
For Each shp In ActiveSheet.Shapes
    If shp.FormControlType = xlOptionButton Then
       shp.ControlFormat.Value = xlOff
     End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office 2003 excel türkçe
arkadaşım yardımların için teşekkürler.ancak bu sorunu kod kullanmadan halletmek
istiyorum çünkü biz okulda henüz VB görmedik.makro atama seçeneklerinden ya da formlar araç çubuğundaki özellkleri kullanark bu sorunu halledemez miyiz?yani 4 sçenek düğmesi yaptım birini işaretledim.1.,2.3.,4. farketmez hangisini işaretlersem işaretliyim makro atayacağım butona tıklayınca işaretsiz olacak 4 seçenek de.ilgi için teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
Yazdıklarınız veya anlatmak istedikleriniz kendi içinde çelişmekte ...

Hem makro kullanmadan halletmek gerektiğinden, hem de makro atanan butona tıklamaktan bahsetmektesiniz.

Yine de; size verdiğim makro kodlarını, VBE'de bir modül sayfasına kopyalayın ve sonra da bir butona atayın. Bu işin başka bir yolu yok.

Excel Vers. ve Dili
office 2003 excel türkçe
Yazdıklarınız veya anlatmak istedikleriniz kendi içinde çelişmekte ...

Hem makro kullanmadan halletmek gerektiğinden, hem de makro atanan butona tıklamaktan bahsetmektesiniz.

Yine de; size verdiğim makro kodlarını, VBE'de bir modül sayfasına kopyalayın ve sonra da bir butona atayın. Bu işin başka bir yolu yok.
arkadaşım yardımların için saol.ancak ben çelişkili ifadeler kullanmıorum.makro atamak için illa kod mu olması gerekiyor.ben kod kullanmadan yapılan butona(düğmeye)makro atamadan bahsediyorumbi önceki mesajımda da belirttim bunu.buna çelişki denmez heralde.kod kullanmadan istediğiniz
olmaz derseniz lafım yok.ilgi için teşekkür ederim...saygılarımla....

Excel Vers. ve Dili
ancak ben çelişkili ifadeler kullanmıorum.makro atamak için illa kod mu olması gerekiyor.
Malesef, Makro atamak için kod kullanmak gerekiyor.

Size nacizane önerim, "makro atama" konusu hakkında biraz araştırma yapmanız ... Kendine güvenen insanlar iyidir ama "Bildiğiniz kadarıyla"; kendinize ve bilginize güvenirseniz, daha sağlam (çelişkiler olmadan :)) adımlar atabilirsiniz.