Makro çalışırken gelen mesaj

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - TR
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle site yönetimine teşekkür ederim böyle bir paylaşım ortamı oluşturdukları için.
Benim sorunum makro çalıştığı sırada ekte göndermiş olduğum mesajın her seferinde soruluyor olması.Bir başka excel dosyasını açıp ordaki bir sütundan, makronun çalıştığı ana excel dosyasına veri kopyalıyorum ve haklı olaraktan excel yüklü miktardaki verileri bellekte saklayıp saklamamakla ilgili soru soruyor.
Bu soruya makro ile otomatik olarak "hayır" yanıtını verme imkanımız varmıdır ? Eğer yoksa 3. parti yazılımlarla bu mesaj için bir tuzak hazırlayıp mesaj geldiğinde ilgili tuş kombinasyonlarını gönderip yanıtlamayı düşünüyorum.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim...

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Kodlarınızın başına ve sonuna aşğıda kırmızı renkle belirtilen satırları ekleyin.

Kod:
Sub Makro1()
[COLOR=red]Application.DisplayAlerts = False[/COLOR]
.
.
.
.
[COLOR=red]Application.DisplayAlerts = True[/COLOR]
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - TR
Cevabınız için çok teşekkür ederim sayın mehmett.
Yalnız şöyle bir durum var; bu mesajı göstermiyor fakat varsayılan olarak hangi cevabı veriyor o mesaja acaba bir bilginiz varmı ? Sistem kaynak kullanımı açısından kopyalanan verinin bellekten silinmesi yani bir bakıma o mesaja hayır cevabının otomatik olarak verilebilmesi mümkünse, benim açımdan çok iyi bir şey olur.
Tekrardan teşekkür ederim...

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Varsayılan olarak hangi cevabı verdiğinden pek emin değilim.

Ama siz makroyu kaydederken, makroyu bitirmeden önce kopyalamayı yaptığınız dosyaya gidip Esc tuşuna basaranız olur sanırım. O zaman yukarıda verdiğim iki satırı eklemenize de gerek kalmaz.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Kodlarınızdaki kopyalama işleminin sonucunda aşağıdaki koda yer verirseniz. Sanırım böyle bir mesaj almazsınız.

Application.CutCopyMode = False

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Yalnız şöyle bir durum var; bu mesajı göstermiyor fakat varsayılan olarak hangi cevabı veriyor o mesaja acaba bir bilginiz varmı ? Sistem kaynak kullanımı açısından kopyalanan verinin bellekten silinmesi yani bir bakıma o mesaja hayır cevabının otomatik olarak verilebilmesi mümkünse, benim açımdan çok iyi bir şey olur.
Bu satır, yapılan işlem sonucu çıkan uyarıyı pas geçerek, işlemin gerçekleşmesini sağladığına göre olumlu olan cevabı verdiğini söyleyebiliriz (bu evet yada hayır olabilir). Sizin istediğinizde bir şekilde yapılabilir, ancak bence bu mesajın çıkmasını engelleyen sebebi ortadan kaldırmak daha güzel olurdu. Bu sebeple dosyayınız eklerseniz yada bu uyarıyı veren kodlarınızı verirseniz sanıyorum yardımcı olmamız daha kolaylaşacaktır.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - TR
Sayın yurttas ve leventm, ilginiz için çok teşekkür ederim.
Dosyanın orjinal halini göndermeyi isterdim fakat güvenlik gerekçesiyle şu anda bu pek mümkün görünmüyor (MIT te falan değilim tabii ki) :)
Mesajı gönderdikten sonra yaptığım denemelerde varsayılan değer olan "evet" ile geçtiğini gördüm, veri hala panoda duruyordu çünkü.Sistem kaynağı kullanımını da test ettim fakat beklediğim gibi aşırı yüksek değerler çıkmadı.Bu konuda farklı sorunlarla karşılaşırsam en azından sizler gibi yardımsever insanların olduğu bir adres aklımda her zaman.
Teşekkürler, iyi çalışmalar...