Makro durdurma

Katılım
4 Ocak 2012
Mesajlar
54
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar

5 dakikada bir makromu çalıştıran bir başka makro oluşturdum. Ama bazı sorunlarla karşılaştım:

1. Makronun halihazırda çalışmakta olduğu belli olmuyor,
2. Bu nedenle Makroyu bağladığım düğmeye birden çok kez bastığımda işlem o kadar fazla gerçekleşiyor. Dolayısıyla bir kez makronun zaten devrede olduğunun bilinmesi benim için önemli. Bu bir yerlerde yazılı olarak görülebilir mi? Ya da halihazırda çalışıyorsa bir daha ikinci (üçüncü vb.) kez çalışmaması mümkün olur mu?
3. Makroyu istediğim zaman durdurabilmek istiyorum. Örneğin herhangi bir hücreye bir değer girdiğimde ya da bir on/off düğmesi gibi bir şeyle makroyu durdurmak mümkün müdür?

Makro aşağıdaki gibi. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Sub Auto()

'Auto()

Application.ScreenUpdating = False

Sheets("data").Activate

Application.OnTime TimeValue("12:05:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:10:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:15:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:20:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:25:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:30:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:35:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:40:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:45:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:50:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("12:55:00"), "Calculate"
Application.OnTime TimeValue("13:00:00"), "Calculate"

End Sub
 

vardar07

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
19 Mart 2008
Mesajlar
2,154
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Enterprise
Türkçe
Makro dosya açılınca otomatik olarak istenilen saatlerde çalışıyor. Son işlem yaptığınız hücrelere göre çalıştırabilirsiniz. Sağlıklı bir yardım alabilmek için konularınızı örnek dosyanızla beraber açmalısınız.
 
Üst