Dosyayı makroları etkinleştirmeden açarsanız, hangi sayfada kaydettiyseniz o sayfaya yönelir. Bu nedenle kaydederken (siz öyle istediğiniz için) Sayfa2'ye gidip öyle kayedecek şekilde makro yazdım. Başka türlü de mümkün olabilir, ben bilemiyorum.
Sayfayı açetken Makroyu Etkin kılarsam > MakroEtkin Sayfası
Devredışı ise > MakroOFF Sayfası
Kayıt et düğmesine tıladığımda hangi sayfada ise kayt edip kapancak.
Yukarıdaki makroda hangi sayfada olursam olayım o sayfaya yönlenmektedir.
Sn.Mehmet Bey'in yapmış olduğu dosya açılışta problem çıkarmadı. Makro etkin ise MakroEtkin Sayfasına, Makro devredışı ise MakroOFF sayfasına yönelmekte.
Problem Makro Etkin iken Çalışma sayfasını kayıt ettiğimde MakroEtkin Sayfasına yönelmesi gerekli.
1 Kullanıcı açılış sırasında Makroyu etkinleştirmiyorsa UYARI sayfasına yönlendiriyor.
2 Kullanıcı Makroyu etkinleştirip çalıştırıyorsa Giris Sayfası aktif olmaktadır.
3 Kullanıcı programı kaparken dosya UYARI sayfasını aktif edip çıkmaktadır. (Açılışta makro aktif olmayacak ise ilk görülecek sayfa olduğundan)
Açılış Sırasında
-----------------
Sub auto_open()
Worksheets("Giris").Visible = True
Worksheets("Liste").Visible = False
Worksheets("UYARI").Visible = False
Sheets("Giris").Select
End Sub
--------------------------
--------------------------
Kapatma ve kayt etme Sırasında
------------------
Sub kapat()
Worksheets("UYARI").Visible = True
Worksheets("Giris").Visible = False
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
End Sub
----------------------------
----------------------------
Düğmelerden Sayfalar arası geçiş işlemi.
--------------------------------------
Sub Liste()
Dim sh As Worksheet
For Each sh In Worksheets
sh.Visible = True
Next
Sheets("Liste").Select
End Sub
-----------------------------------
Sub UYARI()
Dim sh As Worksheet
sh.Visible = True
Next
Sheets("UYARI").Select
End Sub
------------------------------------
Sub Giris()
Dim sh As Worksheet
sh.Visible = True
Next
Sheets("Giris").Select
End Sub
konuyla ilgili bende bir şey sormak istiyorum. çalışmanız gerçekten çok güzel, ancak ben bunun sadece makrolar etkinleştirilmediğinde çıkan uyarı ekranını kullanmak istiyorum. yani makrolar etkinse problem yok. zaten programın sadece istediğim çalışma sayfasından başlamasını sağlayan bir makro yazılı. yani ben tebrikler ekranını görmek istemiyorum, sadece uyarı ekranı çalışsın istiyorum. kodlarınızdan makro aktif kısmını silerek kayıt ettiğimde, makrolar pasifse uyarı ekranı çıkıyor, ancak aktifse (sanırım diğer makroyla çakıştığından) hata veriyor ve yine pasif uyarı ekranı geliyor. bunun sadece "makrolar pasifse" kısmını nasıl kullanabilirim? bir yerlerde hata mı yapıyorum?? bir de bu uyarı ekranını bir sheet le değilde userform ile yapabilir miyiz? iyi bayramlar diliyorum.
Sayın Cost_Control;
ilginize teşekkürler, sorunu çözdüm ve istediğim gibi açılıp kapanmasını sağladım.. iyi geceler..
makroları düzenledim ve çalışıyor ancak şöyle bir sorum olacak. makroları etkinleştirdiğim takdirde ben çalışma kitabının "ANASAYFA" sekmesinde açılmasını istiyorum, bunun için MAKROLAR_AKTİF makrosuna aşağıdaki gibi bir satır ekledim ama faydası olmadı. ayrıca makroları etkinleştirdiğimde önce "MAKROLAR PASİF" sayfası görünüyor ve daha sonra bu sayfa gizlenerek ondan bir önceki sayfaya geçiyor, aynı şekilde kapanışta otomatik olarak "MAKROLAR PASİF" sayfası görünüyor ve kayıt etmek isteyip istemediğimi soruyor. bunu nasıl değiştirebiliriz?? yani makrolar etkinse kapanışta o sayfa hiç görünmeden benim anasayfam görünsün istiyorum..
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.