Makro güvenlik düzeyini ayarlamak

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 kullanıyorum
merhaba, makrolarımın çalışması için güvenlik düzeyini "düşük" yapmam gerekiyor. bunu bir VBA veya API ile otomatik olarak yüksek veya düşük yapabilirmiyim. iyi günler...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
Eğer kastettiğiniz şey, "Yüksek güvenlik düzeyinde çalışan herhangi bir bilgisayarda, ilgili çalışma kitabı açılırken, Güvenlik düzeyi otomatikman Düşük'e ayarlansın" ise, bu mümkün değil.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Ben de bir şey buldum ama istediğinizi karşılar mı bilmiyorum?
Kod:
Sub Security()
With Application
.AutomationSecurity = msoAutomationSecurityLow
.Workbooks.Open "C:\dosya.xls"
End With
End Sub

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Hamit bey;

Eğer başlangıçta Excel'in makro güvenlik seviyesi yüksek ise, sizin önerdiğiniz kodlar zaten çalışmayacağı için beklenen sonuç alınmayacaktır.

Ayrıca, kodunuzda yer alan AutomationSecurity, Office2000 tarafından desteklenmemektedir.

.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Teşekkürler Üstadım, aydınlatıcı bilgin için.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Eğer başlangıçta Excel'in makro güvenlik seviyesi yüksek ise, sizin önerdiğiniz kodlar zaten çalışmayacağı için beklenen sonuç alınmayacaktır.
Hocam, afedersiniz; başlangıçta denememiştim ama şimdi denedim (makro ayarlarını yükseğe alarak) bir sorun ile karşılaşmadım.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Hamit bey;

Bu mümkün değil..... Makro güvenlik seviyesi başlangıçta yüksek ise, dosyanın kendisi açılır ama dosyadaki hiçbir makro çalışmaz

Aksi takdirde, MS'in bu güvenlik seviyesi uygulaması ne işe yarar ki ??

.

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Evet haklısınız. Bir an için, güvenlik ayarlarının her dosya için ayrı olduğu yanılgısına düştüm. Akşama doğru performans düşüyor galiba.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 kullanıyorum
Haluk bey çok teşekkürler, linkini atmış olduğunuz sayfada .vbs scriptiyle makro güvenlik düzeyi sorununu gidermiş oldum. Ayrıca diğer arkadaşlarada bilgilerini paylaştıkları için teşekkür ederim. PAYLAŞMAK ESASTIR... iyi günler..