Makro hatası

cenqawer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 Pro Plus Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-10-2028
Merhaba Site yardımı ile oluşturduğum bu dosyada çok fazla veri olduğunda bazen hata veriyor ve en baştan başlamam gerekiyor hiç hata olmadığı zamanda oluyor ama hatayı niçin verdiğini anlayamadım bi türlü en azından hata verdiği numaradan devam etmesini sağlayamaz mıyım veya hata vermeden çalışmasının bi yolu varmı hatayı engellemeyeceksem bile en azından örnek A105 te hata verdi kodu açık bi ekleme yapayım A106 dan devam etsin olabilir mi en baştan başlayınca çok yoruyor

Verdiği hata
240320
240321

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Excelde toplu şekilde çok sayıda dışarı resim aktarmak sistemi yoracaktır. Bu sebeple kodlar arasına bekleme süresi eklemek sistemi rahatlatabilir. Tabi bu işlem makro süresinin uzamasına sebep olacaktır.

Hata veren satırın üstüne aşağıdaki satırları ekleyip deneyiniz. Ben kendi sistemimde 750+ resim oluşturduğumda hata vermeden kod tamamlandı.

DoEvents
Application.Wait Now + TimeSerial(0, 0, 1)

Ek olarak kaldığı yerden devam etmesi için aşağıdaki kodu deneyebilirsiniz.

C++:
Sub TumunuResimOlarakKaydet()
    Dim Bak As Long, Sayac As Variant
    With Worksheets("Sayfa1")
        If Range("A2") <> "" Then
            If MsgBox("Kaldığı yerden devam etsin mi?", vbExclamation + vbYesNo) = vbNo Then
                Sayac = 1
            Else
                Sayac = Range("D2")
            End If
            For Bak = Sayac To .Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
                Range("A2") = .Cells(Bak, "A")
                Range("D2") = Bak
                Range("H11") = .Cells(Bak, "C")
                Resimolarakkaydet
            Next
        End If
    End With
End Sub

cenqawer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2021 Pro Plus Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-10-2028
Çok teşekkür ederim Korhan Bey elinizden gelen yardımı sitede kimse esirgemeden yardımcı oluyor sayenizde Bilgi ver kartı excelimi tamamlamış oldum. Kullanmak isteyenler örnek olarak kullanabilir cevap için çok güzel bir uygulama oldu Emeğinize sağlık. Bu formu çok seviyorum