Soru Makro Hızlandırmak için Ne yapmak Gerekli

okbilginogluu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2023
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-11-2025
Merhabalar,

Bir stok-takip programı yapmaya çalıştım. Çok fazla birbirine bağlı hücre ve modüller olduğu için satır sayısı arttıkça excel çok fazla kasmaya başladı. Bunun için ne yapabilirim?

https://we.tl/t-SNJsoACCsk Altın üyelik aktif olmadığı için excelim burada yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

muhasebeciyiz

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
21-12-2027
Excel'de büyük veri setlerinde performans sorunları yaşanması, genellikle fazla hücre, karmaşık formüller, çok sayıda modül veya birbirine bağlı hücreler gibi etkenlerden kaynaklanır. Satır sayısı arttıkça Excel'in kasması da bu sebeple ortaya çıkabilir.

Sizin dosyanızda çok sayıda hücre-bağlantı ve formüller var. Bence bunun çıkış yolu access kullanmaktadır.

RBozkurt

𐱅𐰇𐰼𐰚
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2024
Google Sheets
19-12-2026
Hızlandırma işlemi haricinde, Kaydet makronuz 2 tane.

okbilginogluu

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2023
27-11-2025
Excel'de büyük veri setlerinde performans sorunları yaşanması, genellikle fazla hücre, karmaşık formüller, çok sayıda modül veya birbirine bağlı hücreler gibi etkenlerden kaynaklanır. Satır sayısı arttıkça Excel'in kasması da bu sebeple ortaya çıkabilir.

Sizin dosyanızda çok sayıda hücre-bağlantı ve formüller var. Bence bunun çıkış yolu access kullanmaktadır.
Access ile veri aktarması yapılabiliyor gibi gördüm ancak veriler girişlere göre değişken olacağı için çalışıyor mu acaba? Access ile ilgili bilgim yok o yüzden soruyorum