Makro ile Ara_Bul_Aktar

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng.
Merhaba;

Örnekteki çalışma konusunda yardımcı olabilir misiniz. (ekteki örnek tamamlanmış hali.)

Sheet2 sayfasındaki sütun bilgilerine göre Sheet1 sayfasına A ve B sütunundaki bilgileri dikkate alarak veri aktarmak istiyorum.

Dosyada Sheet1 deki A ve B sütununda yazılı bilgiler doğrultusunda Sheet2 veri aktarmak istiyorum.

Ekstra olarak,

Sheet2 sayfasındaki sütunlar M sütununa kadar dolu ise, A ve B sütunundaki bilgiler doğrultusunda Sheet2 X - X3 sütununlarının birini veya her ikisini Sheet1 E - F sütunlarına getirmek istersem Kodda ne gibi düzenlemeler yapmalıyım.

Sürekli raporlama işlemlerinde buna benzer veriler ile çalışmaktayız. Yazacağınız kodun ufakta olsa nerelerinde değişiklik yapmam gerektiğini paylaşabilir misiniz. Teşekkür ederim.

https://s2.dosya.tc/server10/zfnjf9/Ara_Bul.xlsm.html

Son düzenleme:

gicimi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng. 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-11-2024
@Utekiner Bey

Kodlara göre düzenleme yapabilir siniz.

PHP:
Sub düşeyara()
Dim s1 As Worksheet
Dim s2 As Worksheet
Set s1 = Sheets("Sayfa1")
Set s2 = Sheets("Sayfa2")

s1.Range("G2") = WorksheetFunction.VLookup(s1.Range("F2"), s1.Range("A1:D1000"), 2, 0)
s1.Range("H2") = WorksheetFunction.VLookup(s1.Range("A14"), s2.Range("A:I"), 2, 0)
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
Office 2016 TR 64 Bit
22/12/2022
Merhaba Çıtır Bey,
Ekli dosyada kodları göremedim. İnceler misiniz.
Sayın gicimi;
Yanlışlıkla kodları yazdığım değilde, indirdiğim dosyayı yüklemişim:unsure:.Özür dilerim.Beni uyardığınız için çok çok teşekkür ederim.#4 Nolu iletideki dosyayı yeniledim.Tekrar teşekkürler.(y)

gicimi

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Eng. 64 Bit
21-11-2024
Sayın gicimi;
Yanlışlıkla kodları yazdığım değilde, indirdiğim dosyayı yüklemişim:unsure:.Özür dilerim.Beni uyardığınız için çok çok teşekkür ederim.#4 Nolu iletideki dosyayı yeniledim.Tekrar teşekkürler.(y)
Sn. Çıtır Bey,
Yapmış olduğunuz çalışmaları yakinen takip ediyorum. Rica ederim. Saygılar.