muhsar
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- 2010 tütkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 21-03-2029
günaydın ,iyi pazarlar,
aktif isimli sayfamdan düşeyara formülü ile getirdiğim verileri aşağıdaki kodlar ile makro ile getirmeye başladım.fakat formül ile çalışır iken aktif isimli sayfada değişiklik olunca aynı anda veri çektiğim sayfada da veriler değişiyordu fakat makroda doğal olarak değişmiyor.aşağıdaki kodlara nasıl bir ilave ile formülde olduğu gibi değişiklikler yansıyabilir. veya ayrı bir makro çalıştırarak çektiğim verilerde değişiklik varsa güncelleme yaptırabilirim.
ilgilenen arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum.
aktif isimli sayfamdan düşeyara formülü ile getirdiğim verileri aşağıdaki kodlar ile makro ile getirmeye başladım.fakat formül ile çalışır iken aktif isimli sayfada değişiklik olunca aynı anda veri çektiğim sayfada da veriler değişiyordu fakat makroda doğal olarak değişmiyor.aşağıdaki kodlara nasıl bir ilave ile formülde olduğu gibi değişiklikler yansıyabilir. veya ayrı bir makro çalıştırarak çektiğim verilerde değişiklik varsa güncelleme yaptırabilirim.
ilgilenen arkadaşa şimdiden teşekkür ediyorum.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Column <> 1 Or Target.Row < 2 Then Exit Sub
Set ahl = Sheets("AKTİF")
fsat = Target.Row: deg = Target.Value
If WorksheetFunction.CountIf(ahl.[A:A], deg) > 0 Then
ahlsat = WorksheetFunction.Match(deg, ahl.[A:A], 0)
Cells(fsat, "B") = ahl.Cells(ahlsat, "P")
Cells(fsat, "C") = ahl.Cells(ahlsat, "Q")
Cells(fsat, "D") = ahl.Cells(ahlsat, "H")
Cells(fsat, "E") = ahl.Cells(ahlsat, "T")
Cells(fsat, "J") = ahl.Cells(ahlsat, "T")
Cells(fsat, "K") = ahl.Cells(ahlsat, "U")
Cells(fsat, "L") = ahl.Cells(ahlsat, "H")
Cells(fsat, "H") = ahl.Cells(ahlsat, "A")
Cells(fsat, "I") = ahl.Cells(ahlsat, "P") & " " & ahl.Cells(ahlsat, "Q")
Else
Range("B" & fsat & ",C" & fsat & ",D" & fsat & ",E" & fsat & ",J" & fsat & ",K" & fsat & ",L" & fsat & ",H" & fsat & ",I" & fsat).ClearContents
End If
End Sub