makro ile gg/aa/yyyy tarihi gg aa yyyy olarak ayırmak

gg/aa/yyyy tarih formatını gg aa yyyy oalrak makro ile ayırmak istiyorum yardımlarınız için teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. bulentcıgali,

Sizler sorularınızı ne kadar açıklayıcı ve net sorarsanız cevap almanızda o derece kolaylaşacaktır.

Sorunuzu sormuşsunuz fakat bu işlemi nerde ve nasıl uygulamak istediğinizi açıklamamışsınız.

Lütfen sorularınızı sorarken cevap verecek kişinin işini kolaylaştıracak ipuçlarını vermeye çalışın.

tarihi gün-ay-yıl olarak ayırmak

sn cost_control haklısınız açıklama yapmalıydım özür diliyorum.bir örnek ile sorunumu anlattım sanıyorum şimdiden teşekkür ederim iyi günler.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın bulentcigali,

Ekteki dosyayı inceleyiniz, umarım düşündüğünüz gibi olmuştur.

sayın necdet bey istediğim gibi bir çözüm çok teşekkür ederim.necdet bey ay ve yıl olarak tarihi ayırmışsınız özünde aynı ama farklı bir format olsaydı örneğin;
125-1-15-06-1-125-255 gibi bir sahamız olsa ve buradan sadece rakam sahasının içerisine 06-1 almak istesydik( rakam=06-1) nasıl bir işlem yapardık .iyi çalışmalar

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın bulentcigali,

Belli bir standart var ise bir dizinin içinden istediğimiz karakter(ler)i istediğimiz pozisyondan istediğimiz uzunlukta almak olası, hem fonksiyonlarla hem Makro ile

sayın necdet bey
evet dediğiniz gibi makro veya fonksiyon ile çözümü mutlaka vardır ama ben bilemiyorum.ben formul olarak
=SOLDAN(YERİNEKOY(A2;"-";"?";UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;"-";"")));BUL("?";YERİNEKOY(A2;"-";"?";UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;"-";""))))-1)
buna benzer formüllerle yaptım ama ben makro ile nasıl yapılır onu öğrenmek istiyorum.umarım bu soru cevaplanır tümn arkadaşlara teşekkürler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Sayın bulentcigali,

Verdiğiniz rakam ve tire serisi hep standart ise şöyle bir fonksiyon kullanabilirsiniz

Kod:
=MID(A1;10;4)
=PARÇAAL(A1;10;4)
gibi.

Tek bir örnek ile aklıma gelen fikir bu oldu. Umarım yardımcı olmuşumdur.

teşekkür ederim ,
ellerinize sağlık
bende şöyle bir şey yaptım çalıştı
kod1 = Strings.Left(Sheets(t).[e3], 14)
kod2 = Strings.Right(kod1, 3)