Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
makro ile gg/aa/yyyy tarihi gg aa yyyy olarak ayırmak
Sizler sorularınızı ne kadar açıklayıcı ve net sorarsanız cevap almanızda o derece kolaylaşacaktır.
Sorunuzu sormuşsunuz fakat bu işlemi nerde ve nasıl uygulamak istediğinizi açıklamamışsınız.
Lütfen sorularınızı sorarken cevap verecek kişinin işini kolaylaştıracak ipuçlarını vermeye çalışın.
sayın necdet bey istediğim gibi bir çözüm çok teşekkür ederim.necdet bey ay ve yıl olarak tarihi ayırmışsınız özünde aynı ama farklı bir format olsaydı örneğin;
125-1-15-06-1-125-255 gibi bir sahamız olsa ve buradan sadece rakam sahasının içerisine 06-1 almak istesydik( rakam=06-1) nasıl bir işlem yapardık .iyi çalışmalar
Belli bir standart var ise bir dizinin içinden istediğimiz karakter(ler)i istediğimiz pozisyondan istediğimiz uzunlukta almak olası, hem fonksiyonlarla hem Makro ile
sayın necdet bey
evet dediğiniz gibi makro veya fonksiyon ile çözümü mutlaka vardır ama ben bilemiyorum.ben formul olarak
=SOLDAN(YERİNEKOY(A2;"-";"?";UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;"-";"")));BUL("?";YERİNEKOY(A2;"-";"?";UZUNLUK(A2)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A2;"-";""))))-1)
buna benzer formüllerle yaptım ama ben makro ile nasıl yapılır onu öğrenmek istiyorum.umarım bu soru cevaplanır tümn arkadaşlara teşekkürler
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.