makro ile ilgili

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
merhaba sayın hocalarım
bazı hocalarımdan makrolu çözümler kullanmaya başladım fakat makroya tepeden dalış yapmış gibi hissettim kendimi. (2,5 senedir fonksiyonlarla çözümlemeler öğreniyodum)
kısa bir süredir forumumuzu tarıyorum fakat tam istediğimi bulamadım
makro-modüle-kod-userform bu terimler galiba hep makro ile ilgili
makroları video ile yada resimli anlatabilen bir kısım aramaktayım forumda
link ekleyebilirlermi sayın hocalarım

şu an bildiğim tek gerçek doğru şu
hocalarımın yazdığı kod ları
açık olan bir excel dosyamda ALT+F11 ile açılan pencerede INSERT/MODULE dedikten sonra kopyalayıp kapatmak pencereyi

ama o eklenen kod o sayfadaki her sekmeyi kapsarmı
aynı anda açılan başka bir dosya ile alakası oluyomu kısa yoldan başka bir dosyaya kopyalanma oluyo mu
makroyu silmek için ALT+F8 ile makrolar kısmındaki makro seçip silmek yetiyomu

bilemediğimden bugün çok bocaladım.

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Benim size tavsiyem (bende böyle yaptım çünkü) Excel İçin Örnek Uygulamalar adlı alt forumdaki dosyaları bıkmadan usanmadan incelemeniz. Ben böyle yaparak yani kurcalayarak ve deneyip yanılarak şu anda yavaş yavaş kendi kodlarımı yazmaya başladım. Önceleri bazı kaynaklardan öğrenmeye çalıştım, ancak bence pratiğin yerini hiç biri tutmuyor. Eğer exceli sık kullanan biri iseniz bu dediklerimi kesinlikle uygulayın PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-03-2025
sayın alptun20 excel benim mesleğimin parçası
başka kullandığım program yok. Örnek Uygulamalar kısmından nerdeyse hepsini arşivime almışımdır. sorumun cevabının orda olduğunu bilmiyodum
2009-2011 arası fonksiyonlar kısmından o kadar fazla sayıda örnek çalışma formül uygulamalarım sorularım olduki en fazla soru sorup cevap alanlar kısmı olsa yada en fazla teşekkür etmesi gereken üye olsa kendimi görürüm
bu yüzden sayın hocalarıma teşekkür ederim ve bu forum inşallah kapanmaz
ama makro tarzı çözümler biraz programlama tarzı olduğundan ilgilenmek istemedim
son zamanda 1-2 makrolu çözüm kullanmaya başladım sorduğum soruların zorluğu nedeniyle çözümlerin makro ile olabileceği anlatıldı bana
yazdıkalrı KOD ları modüle kopyalamak ve çalıştırmak bu kadarını biliyorum. :)
daha ötesi derken kod yazmak niyetinde değilim. o kadar zamanım olmayacak ama kod ları silmek kopyalamak iptal etmek başka saydayada eklemek gibi ne bileyim bu tarz şeylerde örnek çalışmalar diye yer aradım bulamadım.
sayın hocalarım çok basit ve sade anlatıyolar zaten
EN ÇABUK ÖĞRENME BİLENDEN ÖĞRENME (Özel Dersler Misali) diyerekten örnek çalışmalar linkler bulmam lazım
ilginize teşekkür ederim.