makro ile % kontrolü

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
merhaba arkadaşlar şimdi benim bitane userform var ve ben değerleri burdan giriyorum değerleri girdikcede m2/m3/fire/verim otomaik olarak hesapliyor ama sıkıntım şu ben userformdan veri girişi yaptrıkca verim sürekli artıyor %130 %150 kadar çıkıyor bunun çıkmaması lazım en fazla %99 da kalması lazım bunu nasıl sağlarım kodlar aşağıda

Sub hesapla()
syf = ComboBox2.Value
son = Cells(65536, 1).End(xlUp).Row
For i = son To 5 Step -1
If WorksheetFunction.CountIf(Range("b5:b" & i), Cells(i, 2)) = 1 Then
isim = Cells(i, 2).Value
deger = Cells(i, 3).Value
toplam = Evaluate("SUMPRODUCT((" & syf & "!b5:b55000=""" & isim & """)*(" & syf & "!I5:I55000))")
Cells(i, 11) = toplam - deger
Cells(i, 12) = toplam / deger
End If
Next
End Sub

bu kodu nasıl uyarlarım ufak not
h sutununda = m2 var
I sutununda = m3 var
k sütününda = fire
L sutununda = verim var yardımlarınız için şimdiden çok tşkler

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
arkadaşlar %100 olayını halelttim kodlar aşağıdaki şekilde
Sub hesapla()
syf = ComboBox2.Value
For i = son To 5 Step -1
isim = Cells(i, 2).Value
toplam = Evaluate("SUMPRODUCT((" & syf & "!b5:b55000=""" & isim & """)*(" & syf & "!I5:I55000))")
Cells(i, 12) = IIf(toplam / deger > 0.99, 0.99, toplam / deger)
End If
Next
End Sub

bi tek sonurum kaldı eğer verim %99 sa daha kayıt yapmasın bunu nasıl yapabilirim ilginize şimdiden tşkler cost_controle tşk ederim

Excel Vers. ve Dili
2007
Sayın Yıldırım,
Öncelikle yapmış olduğunuz bu dosyaya bende bir kaç fikir vermiştim.
Fakat büyük bir aksaklık hissediyorum.
Örneğin, siz bir yerde takılınca BU NASIL YAPILIR? mahiyetinde bir başlık açıyorsunuz. Ben elma diyorum, kimisi armut diyor, kiraz diyor. Sonuçta hepsi doğru bir sürü alternatif var. Siz elmayı tercih ediyorsunuz.
Sonra biryerde daha takılınca BU NASIL YAPILIR? mahiyetinde yeni bir başlık açıyorsunuz. Ve bu sever kirazı tercih ediyorsunuz. Şimdi elinizde bir meyve suyu var. Ve hangi meyvenin suyu olduğu belli değil. İnşallah anlatabilmişimdir. :)

Özetle, yapmış olduğunuz kapsamlı dosyada birsürü aksaklıklar hissediyorum. İnşallah doğru çalışıyordur. Örn. bana yaptırdığınız Icmal_veri sayfasındaki verim formülü hatalı yapılmış.

Neyse; şimdiki sorununuza gelelim. Yukardaki kodda; verim 0.99'u geçerse 0.99 yap yazmışsınız. Ama aynı zamanda 0.99 olursa kayıt etmesin istiyorsunuz.

Ben şöyle bir çözüm öneriyorum, verim 0.99'u geçerse 0.99 yapıyor. Bir ikaz mesajı veriyor ve satırı kırmızıya boyuyor. Ve veriyi giren yaptığı yanlışı düzeltiyor. İnşaalah kafi gelir.

Kod:
Sub hesapla()
syf = ComboBox2.Value
For i = son To 5 Step -1
isim = Cells(i, 2).Value
[COLOR="Red"]If toplam / deger > 0.99 Then
Range("a" & i & ":r" & i).Interior.ColorIndex = 3
Cells(i, 12) = 0.99
MsgBox i & "satırındaki kaydın verimi %0,99 u aşıyor. Lütfen kaydı düzeltiniz"
Else
Range("a" & i & ":r" & i).Interior.ColorIndex = xlNone
Cells(i, 12) = toplam / deger
End If[/COLOR]
End If
Next
End Sub

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın xxcell yardımlarınız için tşk ederim çok güzel oldu ben elma siz armut derken yolun ortasını buluyoruz sorunda çözülüyor:) ama siz bi pivat tablo yapmıştınız makro kontrolu ile nedense pivat tabloda hata verior ActiveSheet.PivotTables("Özet Tablo 1").RefreshTable bu satırda yardımlarınız için şimdiden tşk ederim

Excel Vers. ve Dili
2003
Pivot tablonun adı değişmiş olabilir. başka bir ihtimal gözükmüyor.

Excel Vers. ve Dili
2007
Pivot tablonun adı değişmiş olabilir. başka bir ihtimal gözükmüyor.
Bende örnek dosya var, pivot tablo bozulmuş, baştan yapılması lazım. Basit bişey ama benden tanımlamam istenen formüller yanlış. Yukarıdaki kodda anlıyorum. Verimi ben böyle tanımlamamıştım. O yüzden hatalardan bahsediyorum. Neyse yapıcaz Aykuta bi kıyak.:)

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 Türkçe
sayın xxcell yardımlarınızı için tşkler kıyagınızı bekliorum:p dosyanın son hali ektedir

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
Bende örnek dosya var, pivot tablo bozulmuş, baştan yapılması lazım. Basit bişey ama benden tanımlamam istenen formüller yanlış. Yukarıdaki kodda anlıyorum. Verimi ben böyle tanımlamamıştım. O yüzden hatalardan bahsediyorum. Neyse yapıcaz Aykuta bi kıyak.:)
Kolay gelsin :arkadas: :icelim: