Bir excel çalışma kitbımda, açtığım zaman dosya kimde açık diye bir sheet ile Kartlar sheeti var. dosya kimde açık sheetinde o an o dosyayı açan kişinin pc username bilgisi a2 hücresine geliyor.
bu 2 hücresindeki veriye göre Kartlar sayfasını kullanabilecek ve kullanamayacak kişileri aşağıdaki kodla belirliyorum.
kullanacak kişiler Kartlar sayfasında her türlü işlemi yapabilirken kullanamayacak kişiler hiç bir işlem yapamıyor sadece sayfadki verileri görüntülüyor.
fakat bu Kartlar sayfasında işlem yapamayan kişilerin ctrl+f ile açılan aramapenceresine yazdığı bir veriyi aratma yapmasını sağlamak istiyorum. çünkü bu işlem yapamayanlar ctrl+f ile bir arama yapamıyor. en azından bu işlemi yapabilmelerine izin verebilmenin yolu nedir makro da nasıl bir kod revizesi gerekir bilgilerinizi rica ederim
bu 2 hücresindeki veriye göre Kartlar sayfasını kullanabilecek ve kullanamayacak kişileri aşağıdaki kodla belirliyorum.
kullanacak kişiler Kartlar sayfasında her türlü işlemi yapabilirken kullanamayacak kişiler hiç bir işlem yapamıyor sadece sayfadki verileri görüntülüyor.
fakat bu Kartlar sayfasında işlem yapamayan kişilerin ctrl+f ile açılan aramapenceresine yazdığı bir veriyi aratma yapmasını sağlamak istiyorum. çünkü bu işlem yapamayanlar ctrl+f ile bir arama yapamıyor. en azından bu işlemi yapabilmelerine izin verebilmenin yolu nedir makro da nasıl bir kod revizesi gerekir bilgilerinizi rica ederim
Kod:
Private Sub Worksheet_Activate()
If Sheets("dosya kimde açık").Range("a2") = "ali" Or Sheets("dosya kimde açık").Range("a2") = "veli" Then
MsgBox prompt:="Bu Sayfa Üstünde Veri Giriş İzniniz Yoktur", _
Buttons:=vbOKOnly + vbCritical, Title:=" Uyarı "
End If
If Sheets("dosya kimde açık").Range("A2").Value = "ahmet" Or Sheets("dosya kimde açık").Range("A2").Value = "mehmet" Then
Sheets("Kartlar").Unprotect "xd"
Else
With Sheets("Kartlar")
If .Cells.Locked = False Then .Cells.Locked = True
If .Cells.FormulaHidden = False Then Cells.FormulaHidden = True
.Protect "xd", DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True
.EnableSelection = xlNoSelection
End With
End If
End Sub