Makro ile sayfada otomatik veri seçip toplatmak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-03-2024
Ekli dosyamda "Çıkan" sayfasındaki hareketleri "Listeler" sayfasında herhangi bir iki tarih arasında toplamlarını almak istiyorum. Bunuda Toplaçarpım fonksiyonu ile yaptığımı zannediyorum.
Listeler sayfasında "C" kolonuna ödeme çeşidinin ismini yazmanız yeterli sonucu veriyor. Fakat toplamların detaylarını listelemek için makro yapıyorum program çok yavaş çalışıyor. Her veri girildiğinde program yavaşlıyor. Listeler kısmında toplamçarpım fonsiyonlarını sildiğimde normal hızına dönüyor. Dosyanın hızını artırmak için Listeler sayfasındaki "Toplaçarpım" fonksiyonunu makro ile sayfaya ekleyerek otomatik yaptırabilirmiyiz (Nasıl ?) yaptırırsak program hızlanırmı.
Yardımcı olursanız günlerdir çözemediğim problemim çözülecektir.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba
Siz topla.çarpım formülünü makroya mı çevirmek istiyorsunuz_?
Doğru mu anladım yoksa başka bir konu mu var_?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
26-03-2024
Merhaba İhsan Bey,
Dosyamın hızlı çalışması için Toplaçarpım formulunü makroya çevirmem gerektiğini düşünüyorum, fakat nasıl çevireceğimi bilmiyorum. Yani "C" kolonunu ödeme çeşidinin ismi yazıldığında "E" kolonunda hiç bir tuşa basmadan otomatik olarak toplansın. Doğru anlamışsınız.
Sizinde görüşünüzü istediğim konu, eğer otomatik çalışan bir makro ile ilgili sutunu çalıştırırsam artık dosyam hızlı çalışır mı?

İ

İhsan Tank

Misafir
Merhaba İhsan Bey,
Dosyamın hızlı çalışması için Toplaçarpım formulunü makroya çevirmem gerektiğini düşünüyorum, fakat nasıl çevireceğimi bilmiyorum. Yani "C" kolonunu ödeme çeşidinin ismi yazıldığında "E" kolonunda hiç bir tuşa basmadan otomatik olarak toplansın. Doğru anlamışsınız.
Sizinde görüşünüzü istediğim konu, eğer otomatik çalışan bir makro ile ilgili sutunu çalıştırırsam artık dosyam hızlı çalışır mı?
Otomatik olduğu takdirde hazlı çalışmaz sebebi ise şu : Aynı formül gibi makroda devamlı hesap yapmaya çalışır. Ama siz verilerinizi girersiniz ve bir butona bağlanır sonuç siz butona tıklayın otomatik hesap yapar. Bence bu daha kullanışlı olur

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
26-03-2024
Teşekkür ederim İhsan Bey, o zaman bu tür fonksiyonların veri fazla olunca kullanılması programları yavaşlatır bu yüzden Butona bağlı çalışan makrolar yazılması program hızı bakımından daha uygundur diye anladım.

İ

İhsan Tank

Misafir
Teşekkür ederim İhsan Bey, o zaman bu tür fonksiyonların veri fazla olunca kullanılması programları yavaşlatır bu yüzden Butona bağlı çalışan makrolar yazılması program hızı bakımından daha uygundur diye anladım.
Ben illa formül kullanacağım diyorsanız Excel Seçenekleri - Formüller - Elle olarak ayarlayın hesaplama yapmak istediğinizde F9 tuşu ile hesaplama yapabilirsiniz