Soru Makro ile tablo nasıl besleyebilirim

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016 versiyon, Türkçe
Arkadaşlar selam,

Ben bir tablo tutyorum ve her gün yeni veriler ekliyorum. Bu eklenen verileri grafiğe makro ile otomatik taşımak istiyorum. (yani excelde veri seç yapmak istemiyorum.ben sütun ekledikçe(mesela 03.09.2021 verilerini ekleyince) grafik beslensin istiyorum.)
bunun için bir makro formülü bulunuyor mu acaba?
Yardımlarınızı bekliyorum :)
teşekkürler
Örn:
......................................................................|A2= 01.09.2021..|B2= 02.09.2021| C2= 03.09.2021..|
A2= Mavi Gömlek..................................|..........................10...|..........................3...|..................................|
A3= Kırmızı Gömlek..............................|.............................5...|..........................6...|..................................|
A4= Mavi Gömlek Tercih Oranı(%).|........................67%..|.....................33%..|..................................|

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2016 versiyon, Türkçe
Arkadaşlar selam,

Ben bir tablo tutyorum ve her gün yeni veriler ekliyorum. Bu eklenen verileri grafiğe makro ile otomatik taşımak istiyorum. (yani excelde veri seç yapmak istemiyorum.ben sütun ekledikçe(mesela 03.09.2021 verilerini ekleyince) grafik beslensin istiyorum.)
bunun için bir makro formülü bulunuyor mu acaba?
Yardımlarınızı bekliyorum :)
teşekkürler
Örn:
......................................................................|A2= 01.09.2021..|B2= 02.09.2021| C2= 03.09.2021..|
A2= Mavi Gömlek..................................|..........................10...|..........................3...|..................................|
A3= Kırmızı Gömlek..............................|.............................5...|..........................6...|..................................|
A4= Mavi Gömlek Tercih Oranı(%).|........................67%..|.....................33%..|..................................|

grafik beslensin istiyordum. yanlış başlık açmışım :(

GursoyC

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2024 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-05-2028
Grafik verilerinizin A1'den başladığı varsayılmıştır.
Ekleyeceğiniz bir düğmeye atayacağınız bu kod, düğmeye bastıkça son sütunu da grafik verilerine ekler.
Ama örnek dosya eklerseniz daha sağlıklı yardımcı olunabilir. Zira grafiğinizin çeşidi bile tarafımdan sütun grafik olarak seçilmiştir.

Kod:
    sos = ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell).Address
    ActiveSheet.Shapes.AddChart2(201, xlColumnClustered).Select
    ActiveChart.SetSourceData Source:=Range("Sayfa1!$A$4:" & sos)