Makro ile WEbden data çekmek

Excel Vers. ve Dili
365excel
Merhaba,
Excel hücrelerime Makro ile web sitelerden Her 10 saniyede bir veri çekmek istiyorum. Excelin özelliği olan webten dış veri al seçeneği bana uymuyor.

Makro şunu yapmali: Her 10 saniye de bir belirteceğim sitelerin şu linklere git bilgiyi al ve bu bilgileri(rakamlar) şu hücrelere at.

örnek,
https://finance.yahoo.com/quote/eurtry=x?ltr=1 BURADAKI EURTRY FİYATI: excel A1 EXHUCRESINE

https://tr.investing.com/currencies/usd-try BURADAKI USD-TRY FİYATI:excel A2 HÜCRESİNE at

ve her 10 saniyede bir bu sitelere git yeni bilgi varsa aynı hücreleri güncelle

teşekkür ederim
NOT: Makroyu yazarken internet explorer yerine chrome kullanmamız gerekir. çünkü bazı siteler internet explorer desteklemiyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-11-2023
Selenium araştırınız chrome kullanmak için. İnternette ANLAŞILIR EKONOMİ kanalı var. Tam sizin istediğini yapan bir video serisi var.

hasankardas

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021ProPlus TR 64 Bit
18-01-2027
Bu ödev veya proje değilse bu yaptığınız farklı 2 linkten 2 veri almak excel yükünü arttırır. Ayrıca web den veri al diyerekte bu işlemi yapabilirsiniz. veri alma da yenileme özelliğine saniye şartı getirebilirsiniz. investing dışa veriyi aktarırken şifre istiyor bunu aşmak biraz zor.

Excel Vers. ve Dili
365excel
bana kod lazım
diğer 60 link var çekmem gerekir excele. Bir örnek kod verirseniz memnun olurum. Ben yukardaki linkleri örnek olsun diye verdim.

Bir siteden makro yolu ile her 5 saniyede bir nasil bilgi alabilirim istediğim bu. Kod bilgim fazla yok oyuzden bir örnek olursa diğer linklerimi ben düzenlerim

Son düzenleme:

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Bahsettiğiniz 60 adet sitenin yapısına uygun olarak tek bir kod yazmak mümkün değil....

Örnek kod istiyorsanız, forumdaki ilgili bölüme bakın;

.