makro istiyorum

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2701.12
Merhaba,
1- Excelde bir ücret bordrosu düzenleyeceğim. çalışma sayfasının (sayfa1) adını ocak olarak vereceğim. Ocak ayı işlemlerimi kaydedip sayfayı kapattıktan sonra ikinci açışımda Aynı tabloyu 2. sayfaya aktarmasını ve sayfanın ismini şubat olarak yazmasını (bu şekilde her açışta yeni bir sayfa ve bir sonraki ay adıyla) ve aynı zamanda bir önceki aya ait tablodan seçtiğim hücrelerden veri almasını,

2- Ayrıca Sayfa ismini aynı sayfanın Z1 Hücresine yazmasını istiyorum.

Tabi eğer çok fazla zamanınızı almayacaksa... teşekkürler..

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 tr
Sayın Erd_ayz

Merhaba,
1- Excelde bir ücret bordrosu düzenleyeceğim. çalışma sayfasının (sayfa1) adını ocak olarak vereceğim. Ocak ayı işlemlerimi kaydedip sayfayı kapattıktan sonra ikinci açışımda Aynı tabloyu 2. sayfaya aktarmasını ve sayfanın ismini şubat olarak yazmasını (bu şekilde her açışta yeni bir sayfa ve bir sonraki ay adıyla) ve aynı zamanda bir önceki aya ait tablodan seçtiğim hücrelerden veri almasını,

2- Ayrıca Sayfa ismini aynı sayfanın Z1 Hücresine yazmasını istiyorum.

Tabi eğer çok fazla zamanınızı almayacaksa... teşekkürler..
lütfen örnek bir dosya da alt yapı oluşturup daha sonra isteklerinizi belirtirmisiniz. saygıyla

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosyanın her açılışında yeni bir sayfa açılmasını pek mantıklı bulmadım ama, yinede istek istektir.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Aşağıdaki kodları ThisWorkbook'un kod bölümüne kopyalayıp deneyebilirsiniz.

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
Aylar = Array("", "Ocak", "Şubat", "Mart", "Nisan", "Mayıs", "Haziran", "Temmuz", "Ağustos", "Eylül", "Ekim", "Kasım", "Aralık")
If Sheets.Count > 11 Then Exit Sub
If Sheets.Count = 1 Then
    ActiveSheet.Name = Aylar(1)
    [Z1] = ActiveSheet.Name
End If
Sheets(Sheets.Count).Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = Aylar(Sheets.Count)
[Z1] = ActiveSheet.Name
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2701.12
Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Yukarda verdiğim kodlarda [Z1] yerine [U3] yazın.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2701.12
Necdet bey ilginize çok teşekkür ederim.
Verdiğiniz kodu aynen kod sayfasına yapıştırdım. Ancak dosyayı kapatıp açtığımda değişen birşeyin olmadığıı görüyorum. Bir yerde yanlış mı yapıyorum. Bir de ekine Aylar diye bir dosya koymuşsunuz bu dosyayı nereye ve nasıl kullanmam gerektiği hakında bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Dosyanız ekte.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe-2701.12
Sayın Necdet bey ilginize çok teşekkür ederim. Tam istediğim gibi olmuş. Eğer mümkünse birde formül isteyecektim. Parça parça istediğim için özür dilerim. Acemiliğimize verin.