MAKRO KISALTMASI! ve VERİ SİLME

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Ekteki dosyada soruyu belirttim. İki sorum var.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın leumruk,

İnceleyiniz. Böyle bir şey mi istiyorsunuz ?

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Evet hocam, 1. soruda istediğim buydu. Değerli hocam, makroda nasıl bir değişiklik yaptınız, inceledim ama göremedim. Açıklarsanız sevinirim.
2. Soruda yapabileceğimiz bir şey yok mu? Mutlaka bir başlık sayfası olması gerekiyor mu? Veri1'in 3. satrındaki başlıklar yeterli olmaz mı? Veri2'nin A sütunu için yazılmış makro, değiştirilerek Veri1'in 3. satırı için uyarlanamaz mı? Çünkü başlık hem veri1'e hem de veri2'ye kaydediliyor.

S

Skorpiyon

Misafir
1. sorunuz için;

Sil komutunun başına "Application.ScreenUpdating = False" komutunu ekledim. Bu komut sayfalar arası geçişi durdurur. 2. sorunuz için bakayım. Biraz bekleyin.

S

Skorpiyon

Misafir
Ek'li örneği inceleyiniz. "VERİ2" sayfasınızı silebilirsiniz. Herhangi bir etkisi olmayacaktır.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Benim destek verdiğim bir konu idi, hatırladım. İşi baya uzatmışım :)

Bende uğraşmıştım inceleyiniz. Ayrıca Sil işleminde de kodları baya kısalttım :)

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Syn. Necdet hocam, gerçekten de harika olmuş, neredeyse makro yok gibi... Yalnız küçük bir sorun var, onu da halledeceğinizden eminim. Silme işlemi yaparken üst üste silme yaptığımızda hata veriyor ve sildiğimiz başlık ekranda görünmeye devam ediyor. İlgilenirseniz sevinirim.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın leumruk,

Benim verdiğim kodları incelediniz mi ? 5 nolu mesaj.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Evet Şaban hocam, şimdi gördüm. Sorun halloldu. Çok teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Allah razı olsun...

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Şaban Hocam, ve Necdet Hocam, öncelikle emeklerinizden ötürü teşekkür ederim. Gönderdiğiniz dosyaları incelerken benzer birer hata farkettim, ilgilenirseniz sevinirim. Şaban hocam, sizin gönderdiğiniz dosyada 1. başlık "GERİ YÜKLE" butonundaki listede görünmüyor, Necdet hocam, sizinkinde de tam tersi, son başlık listede görünmüyor. İkisinde de uğraştım ama düzeltemedim. Syn. Necdet hocam, ilk msjnıza verdiğim cevapta da bir hata belirttim ona da bakarsanız sevinirim.

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Şaban Hocam, ve Necdet Hocam, öncelikle emeklerinizden ötürü teşekkür ederim. Gönderdiğiniz dosyaları incelerken benzer birer hata farkettim, ilgilenirseniz sevinirim. Şaban hocam, sizin gönderdiğiniz dosyada 1. başlık "GERİ YÜKLE" butonundaki listede görünmüyor, Necdet hocam, sizinkinde de tam tersi, son başlık listede görünmüyor. İkisinde de uğraştım ama düzeltemedim. Syn. Necdet hocam, ilk msjnıza verdiğim cevapta da bir hata belirttim ona da bakarsanız sevinirim.

Merhaba, Silinen başlığın listede görünmemesini sağladım.
Son Başlığın listede görünmediğini söylüyorsunuz ama ben öyle bir sorunla karşılaşmadım.

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Pardon hocam, haklısınız. başlık sayısı fazla olduğundan son başlık ekranın kör noktasına denk gelmiş. Pencereyi biraz yukarı kaldırınca gördüm. Syn. hocam, tekrar teşekkür ederim. Ellerinize sağlık. Makro olayını irdelemeye devam ediyorum. Yeni sorular aklıma geldikçe yine görüşürüz. Sağlıcakla kalın...

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın leumruk,

Bahsettiğiniz hatayı almanızın nedeni Combobox nesnesi boş iken Sil butonuna basmanızdan kaynaklanıyormuş. Aşağıdaki kırmızı alanı kodlarınız arasına eklerseniz problem kalmayacaktır.

Private Sub CommandButton3_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Veri1").Select
Range("A1").Select
If ComboBox1 = "" Then
MsgBox "Lütfen silinecek veriyi seçiniz"
Exit Sub
End If
On Error GoTo hata

leumruk

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Evet, haklısınız syn hocam, birkaç defa boşken sil butonuna basmıştım. Kodu hemen deniyorum. İlginizden ve emeğinizden dolayı çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde çok şey öğrendim çok... Saygılar...