- Excel Vers. ve Dili
- ofis 2010
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 21-07-2024
iyi günler;
verileri seçerek başka sayfaya aktarırken güncellemeye ihtiyaç duydum, kullandığım makroda nasıl bir düzenlemem yapmam gerekiyor.
ANA çalışma sayfasındaki C sütununa göre verileri başka sayfaya aktarıyorum. Farklı seri numaraları olduğu için seçenek olarak C sütunundaki İLK ÜÇ karaktere göre verileri aktarmak istiyorum. Şöyle ki ; C sütunundaki ilk üç karakter ESGxxxxxxxxx ise, ESNxxxxxxxx durumuna göre ilgili satırları ESN ve ESG çalışma sayfalarına aktaracak, şekilde bir düzenlemeye ihtiyacım vardı, teşekkürler.
verileri seçerek başka sayfaya aktarırken güncellemeye ihtiyaç duydum, kullandığım makroda nasıl bir düzenlemem yapmam gerekiyor.
ANA çalışma sayfasındaki C sütununa göre verileri başka sayfaya aktarıyorum. Farklı seri numaraları olduğu için seçenek olarak C sütunundaki İLK ÜÇ karaktere göre verileri aktarmak istiyorum. Şöyle ki ; C sütunundaki ilk üç karakter ESGxxxxxxxxx ise, ESNxxxxxxxx durumuna göre ilgili satırları ESN ve ESG çalışma sayfalarına aktaracak, şekilde bir düzenlemeye ihtiyacım vardı, teşekkürler.
Kod:
Sub aktar_ana()
Application.ScreenUpdating = False: Application.Calculation = xlCalculationManual
Application.EnableEvents = False
On Error Resume Next
Set sl = Sheets("ANA"): Set sk = Sheets("Tarih Sıralamalı Kesilen Fatura")
Son = sl.Range("A" & Rows.Count).End(3).Row + 1
sat = 2
sl.Range("A2:Q" & Son).ClearContents
For i = 2 To sk.Range("C" & Rows.Count).End(3).Row
If sk.Cells(i, "C") > "" Then
'If (sk.Cells(i, "C")) = "Normal" And Val(sk.Cells(i, "h")) > 0 Then
'Else
sl.Cells(sat, "A") = sk.Cells(i, "A")
sl.Cells(sat, "B") = sk.Cells(i, "C")
sl.Cells(sat, "D") = sk.Cells(i, "E")
sl.Cells(sat, "E") = sk.Cells(i, "G")
sl.Cells(sat, "F") = sk.Cells(i, "K")
sl.Cells(sat, "G") = sk.Cells(i, "M")
sl.Cells(sat, "H") = sk.Cells(i, "N")
sl.Cells(sat, "I") = sk.Cells(i, "P")
sat = sat + 1
End If
Next i
Sheets("ANA").Select
Sheets("ANA").Range("A2:I" & Range("I65656").End(3).Row).Font.Name = "Calibri" 'yazı fontu
Sheets("ANA").Select
Sheets("ANA").Range("A2:I" & Range("I65656").End(3).Row).Font.Size = 11 'yazı tipi boyutu
Sheets("ANA").Select
Sheets("ANA").Range("F2:H" & Range("H65656").End(3).Row).NumberFormat = "#,##0.00"
Application.EnableEvents = False
Application.ScreenUpdating = True: Application.Calculation = xlCalculationAutomatic
End Sub
Ekli dosyalar
-
39.7 KB Görüntüleme: 4
-
79.6 KB Görüntüleme: 6