Makro Kopyalama

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
amatör bir excel kullanıcısı olduğum için,kendim kod yazamıyorum ve sitedeki makrolu dosyaları kendi tablolarıma uygulamak istiyorum. biraz önce indirdiğim pop up takvim uygulamasını kendi excel tablolarımda uygulamak istiyorum.
bu tür dosyalardaki makro uygulamalarını kendi tablolarıma nasıl entegre edebileceğim konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim.
teşekkürler...

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Benim Tavsiyem kopyala yapıştır ile uğraşmaktansa ufak ufak kod yazma tekniğini öğrenmenizdir.Bu konuda forumumuzda yeterince kaynak mevcuttur.Her yaptığınız kopyala yapıştır. Boşa geçen bir zamandır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
makro kopyalama

haklısınız ama bunun için çok daha fazla zaman ve araştırma gerekli.
ihtiyaçlarımı karşılyacak kodların kullanımını öğrenecek kadar vaktim olsa keşke.
inanın bunu bende çok isterdim

Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2010 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-11-2020
bence oncelikle VBA penceresini tanimaya calis MSexcell uygulamasinda ALT+F11 e basinca acilir.

VBA penceresinde modul ve userform acmasini ogrendikten sonra ( sol ust kosede excell iconu ve save iconu arasindaki icondan acilir ) cesitli makro kodlarini bu modullere yapistirarak kendi calismalarinda kullanabilirsin. Zaten sonra yavas yavas kodlari anlamaya baslayacaksin. Kendi ihtiyaclarina gore cesitli kodlari birlestirerek ya da ufak tefek kendin yazmaya baslayarak calismalarina kolayliklar saglayacak uygulamalar uretebilirsin.

calismalarina baslarken kucuk bir on bilgi ile sana yardimci olayim bu forumda gorecegin kendi calismalarina uygulayacagin kodlarda Sub ile baslayanlar genelde modullerde privatesub ile baslayanlar ise yine genelde userform , cllassmodul , thisworkbook gibi sayfalarda calisan kodlardir.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum