Makro kullanarak bankalara giriş yapmak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Eve t arkadaşlar size tam olarak ne istediğimi anlatacağım. Lütfen bu konuda bana yardımcı olun. Bir türlü aradığımı bulamadım.

üst tarafta açılır bir liste kutusu olsun istiyorum. Burada banka isimleri yazılı olacak. Açılır pencereli kutudan firmek istediğim bankayı seçince aşağıda command kutucuğuna tıklayınca banka sayfası gelsin ve gelen sayfada kullanıcı adı ve şifre vb. üstünde otomatik gelsin istiyorum. Ben sadece açılan sayfada giriş tuşuna basarak internet bankacılığına girmek istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir. Ben hergün 10 tane bankanın internet şubesine giriyorum. Bunun için istediğim excel.de bir tuş.a bastığımda açılan web sayfasında bilgiler hazır gelsin.

Lütfen örnek makro belirterek yardımcı olur musunuz.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
çok basit bir soru. Tıklayınca web sayfasında kullanıcı adını getirsin.

Arkadaşlar sizler için çok kolay bir soru olacak ama.

Istediğim sadece excel.de bir buton ve bu buton.a tıklayınca açılan web sayfasınfa kullanıcı adı ve şifreyi hazır getirsin.

(bakın siteye girsin demiyorum.) sadece kullanıcı adını ve şifreyi hazır getirsin.(girişi daha sonra öğrenirim. :)

çok küçük ve basit bir örnek istiyorum sadece

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Pro Plus Türkçe
Sayın ihssport
Banka Şifrelerini Bilgisayarda Saklamak Çok risklidir.
Ama buna rağmen ben bu kodlamayı istiyorum derseniz size yardımcı olabilirim
Öncelikle hangi bankaları kullanmak istiyorsunuz.
onları belirtirseniz en azından bi başlangıç yapmış oluruz.

Excel Vers. ve Dili
Malesef istediğiniz sizin sandığınız kadar basit bi kodlama değil
Çünkü Her Bankada şifre girilen nesne alanının adı farklıdır

Excel Vers. ve Dili
office 2007
öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.

Ben en çok garanti-finans-akbank-y.kredi-hsbc. Daha liste uzayıp gidiyor.

Istediğim butona tıklayınca sayfa açılsın ve kullanıcı adı ile şifre üstünde hazır gelsin. Sayfaya giriş.i yapmasın. Ben tıklayınca yapsın. Web sayfasını excel.in içinde değil butona tıklayınca normal ie açılsın.

Internet bankacılığında fazla sorun olmaz çünkü internet şubelerimiz sadece izleme özelliğine sahip. Yani para ile ilgili işlemler yapılmıyor.

Excel Vers. ve Dili
Bu konuya benden önce çözüm üreten olmazsa
ilgili dosyayı gün içinde ekleyeceğim.
şuan işyerinde olduğum için çözümü bir iki saatliğine ertelemek zorundayım

Excel Vers. ve Dili
Sayın ihssport
excel sayfasında tanımlara yaparak tüm bankalarda çalışabilecek bi kodlama yapmaya çalıştım.
kurumsal şubeler için sorun çıkartmadan çalışıyor.
tabi kurumsal şube olduğu için ilk ekranından başka bir ekrana geçemedim. Ama kodlamada 2. şifre ekranındaki şifre yazılan kutucuğun adı ve gönder butonunun adı excel sayfasından tanımlanırsa makro giriş işlemini tamamlayabilir.

Tanımlama Nasıl Yapılacak ?

Bankalar sayfasında alan1 alan2 alan3 alan4 kısımları var
bu kısımlara Firma kodu ,kullanıcı adı, şifre, parola gibi bilgiler yazılır. (Hangileri varsa onlar yazılır)
Bankalar Sayfasındaki bağlantı bilgileri kısmında
internet şubesi bağlantı adresi yazılır
buradaki alan1adi alan2adi alan3adi alan4adi kısımları bağlandığınız internet şubesindeki parola kullanıcı kodu şifre gibi bilgilerin girildiği alanları ifade eder.
ve bu kısma o alanların name değerleri girilir.
Name Değerlerini bulabilmek için o sayfanın kaynağını görüntülemeniz gerekir.
sayfa kaynağında nesnenin name değerini bulmanız ve o değeri excelde ilgili yere yazmalısınız

mesala Finans Bank internet şubesi Sayfasının kaynağına bakınca (Sayfa kaynağını Sayfa üzerindeyken sağtuşu tıklayıp kaynağı görüntüle ile görebilirsiniz)
Müşteri Numaranız kısmı = name="username" olarak görünüyor
parola kısmı = name="parola" olarak görünüyor
Giriş Butonu Adı = imageField olarak görünüyor

Yapmanız Gereken
Alan1'e Müşteri Numaranızı Yazdınız diyelim
alan1adı kısmına =username yazmalısınız
Alan2'e parolanızı(123 gibi) yazdıysanız
alan2 Adı kısmana = parola yazmalısınız
buton 1-2-3 artık hangisine yazarsanız imagefield yazmalısız
burada önemli olan hangi alana ne yazdıysanız alanadı kısmına da o alanın adını yazın ki
kodlama o sayfada ilgili yeri bulup değeri yazsın

biliyorum size biraz karışık geldi. ama "çok basit bir soru. Tıklayınca web sayfasında kullanıcı adını getirsin. " dediğiniz kodlamanın en baside indirgenmiş hali bu

her banka için ayrı ayrı tanımlama yapılması gerekir
her banka faklı ad ve farklı giriş şekli kullandığı için bu kadar karmaşık olmak zorunda..
benim size önerim excel yerine otomatik form dolduran uygulamaları kullanmanızdır.

tekrardan hatırlatayım
kodun şuan ilk ekrana şifre bilgileri girme ve tıklama kısmı çalışıyor.Bu ekrandan sonra gelen şifre ekranı(Bankalar Parola ve Şifre Ekranı olmak üzere iki Ekran kullandıkları için) tanımlanmalıdır duruma göre koda bi kaç küçük ilave gerekebilir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2007
Sayın Turk-x öncelikle size çok teşekkür etmek istiyorum.

Gerçekten yardımcı olduğunuz için minnettarım.

Yalnız sizin örneğinizi açtığımda bankayı seçtiğimde ve buton.a tıkladığımda sayfayı açıyor bilgileri getiriyor ve kendisi otomatik tıklayım girmeye çalışıyor. işte ben tıklamasını istemiyorum. hazır gelip beklesin. ben tıklayarak gireyim.

Bu konuda da yardımcı olursanız gerçekten çok sevineceğim. ben şimdi sizin örenğinizde sizin anlattıklarınızı gerçekleştirmeye çalışacağım.

Gerçekten çok yardımınız oldu. Tekrar tekrar teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Bir şey daha var. turk x sizin yaptığınız bu çalışma üzerinde değişiklik yapamıyor muyum. mesela form.la mı yaptınız. ben nerde ğişiklik yapacağım. bu konularda da beni aydınlatırmısınız lütfen

Excel Vers. ve Dili
Userformdaki Giris butonunun kodlarına bakın
kodların en altında aşağıdaki kodları bulup silerseniz giriş yapmaya çalışmaz sadece şifreleri girer ve bekler
Kod:
IE.Document.getElementById(buton1).Click
IE.Document.getElementById(buton2).Click
IE.Document.getElementById(buton3).Click
IE.Document.Forms(0).Item(12).Click 'Yapi kredi için
i = i + 1
If i < 2 Then GoTo 10
kod sayfasında sizin yukarıdaki değişiklik haricinde hiçbirşey yapmamanız gerekiyor.

siz eğer yeni banka tanımı yapacaksanız
öncek mesajımda yazıdığım şekliyle tanımlama yapıcaksınız
yani tüm tanımlamalar bankalar sayfasında yapılacak.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2007
turk-x şu konuda yardımını isteyeceğim.

akbank.ın internet şubesine giriş için verdiğin örnekte alan1 adı alan 2 adı, alan3adı yazan yerlere ne yazmam gerektiğini söyleyebilir misin. bulamadım buralara ne yazılacağını.

H_INTERNET_SIFRE
vb şeyleri yazdım ama olmadı. yardımcı olurmusun.

Excel Vers. ve Dili
Bankalar sayfasında değişiklik yapıcaksınız
mesala

3. Satır = Finans Bank Satırı
Alan1 (C3 Hücresi) =Müşteri Numaranız
Alan2 (d3 Hücresi)= Parolanız
Alan3 (E3 Hücresi) =ilave bilgi alanı varsa mesala kullanıcı kodu gibi veya banka nın 2. ekranda sorduğu parola bilgisi
Alan4 (F3 Hücresi) =Fazladanda olsa belki bir banka girişte 4 farklı bilgi isterse diye yedek alan

İnternet Şube Adresi (H3 Hücresi) = Finansbank İnternet Şubesi Adresi
Alan1 Adı (I3 Hücresi)= Bu Hücreye İnternet Sayfasında Müşteri Numarası Yazılan (Alan1) kutucuğun adı yazılacak. Bunu da İnternet Subesinin sayfa kaynağına bakarak bulacaksın
finans bank için bu değer USERNAME
Alan2 Adı (J3 Hücresi)= Bu Hücreye İnternet sayfasındaki Parola kutucuğunun adı yazılacak buda sayfakaynağından bakılacak. Finans bank için by değer PAROLA dır.
Alan3 adı ve Alan4 adı da yukarıdaki mantık geçerli
buton1(M3 Hücresi) = Bu bölüme Şifreleri gönderen butonun adı yazılıyor. Bu ad sayfa kaynağından bakılıyor. Finans Bank için bu değer imageField
Buton2 - Buton3 Buton4 banka İnternet şubesine girerken kaçtane butona basmanızı istiyorsa o butonların adı yazılır
mesala garanti bankası parola ekranı şifre ekranı ve resim doğrulama ekranı olmak üzere 3 tane ekranda buton kullanıyor.

BU TANIMLAMALARI YAPARSANIZ TANIMLADIĞINIZ İNTERNET ŞUBESİNE BAĞLANABİLİRSİNİZ.

İNANIN DAHA KOLAY Bİ YÖNTEM BULABİLSEM BURAYA YAZARDIM SİZİN İÇİN EN KOLAY YÖNTEM BU.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
detaylı açıklamnız için bir kez daha çok teşekkü ederim. Gerçekten sizler gibi bilgi birikimi olan ve bu bilgileri bizlerle paylaşan tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Sevgili turk-x finansbank,iş bankası,garanti bankası bu söylediklerin gibi yaptım ve ilk sayfaları ve boş alanlara bilgilerinin gelmesi tamam. ikinici sayfaya nasıl bilgileri gelecek onu bilmiyorum. mesela iş bankası ilk sayfada 2 adet bilgi istedikten sonra açılan yeni sayfada 4 bilgi daha istiyor. bunlardan bir tanesi değişken olduğu için olmayabilir fakat diğerlei sabit.

----denizbank,yapı kredi bankası ise gerçekten tam anlamıyla tamamdır. senin sayende direk giriş tuşuna tıklayarak girebiliyorum.

----senden ricam, akbank.ın açılan internet şubesine bir türlü kullanıcı adı,şifre vb hiçbir yazı getiremedim. dediğin gibi name.leri kullandıum ama akbank.da gelmiyor. akbank alan.lara ne yazmam gerektiğini söylersen çok sevinirim. tabi önce bir deneme yaparsan sevinirim.

akbank gibi HSBC.de de açılan internet sayfasını açmak için gerekli adresi tanımlayamadım. "a href" kısmından önce java ile ilgili açıklamalar var ve a href kısmındaki adxresi kopyala yapıştır yapsamda sayfayı bir türlü açamadım.

HSBC.deki durumun aynısı ptt.nin "http://www.ptt.gov.tr/tr/genel/guvenlik.php#" sayfasında da var. burdaki giriş.e tıklandığında (sayfanın en altında) açılan şifre sayfasını bir türlü açamadım.

Şimdiden Çok teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
Sayın ihssport;
dünkü mesajınız gözümden kaçmış o yüzden cevaplayamadım.
Akbank HSBC ve ptt için gün içinde müsayit olursam yardımcı olabilirim.

bankaların 2.sayfalarına bilgi girişi yapabilmeniz için:

Kodlamada;

Kod:
10
Do Until IE.ReadyState <> 4: DoEvents: Loop
Do Until IE.ReadyState = 4: DoEvents: Loop
IE.Document.getElementById(a1a).Value = a1
IE.Document.getElementById(a2a).Value = a2
IE.Document.getElementById(a3a).Value = a3
IE.Document.getElementById(a4a).Value = a4
yukarıdaki kodun alt satırına aşağıdaki kodu ekleyiniz.

Kod:
IE.Document.getElementById(buton1).Click 
i = i + 1
If i < 2 Then GoTo 10
Kodun kendiliğinden devam edebilmesi için ilk sayfa giriş butonuna bastırmamız lazım
bunun içinde Yukarıdaki kodda IE.Document.getElementById(buton1).Click değeri atadık
buton1 değerini M sütunundan alıyor.
Bu değer finansbank için imageField

burada mantık şu
Program ilk sayfada alan1-alan2-alan3-alan4 hücrelerindeki değerleri ilk sayfada bulduğu alanlara yazar,Giriş Butonuna basar.

ve program if i<2 then goto hata satırına gelince değer 2 den küçükse 10 adresine geri döner.
Böylece 2.Sayfaya gelmiş olur.
2.sayfada alan1-alan2-alan3-alan4 değerlerini tekrardan arar
hangisini bulursa onu yazar.

mesala finans bankta
alan1
alan2 yi 1 sayfa için kullandık
bu koda yapılan ilave ile
alan1 ve alan2 nin değerini yazıcak
ilk sayfadaki butona basıcak
2.sayfa yüklenince
alan1 alan2 alan3 ve alan4 değerleri tekrar aranacak
bu sayfadaki alanın tanımını alan3 e yazdığınızı varsayarsak
alan3 ü dikkate alıcak

Excel Vers. ve Dili
office 2007
----senden ricam, akbank.ın açılan internet şubesine bir türlü kullanıcı adı,şifre vb hiçbir yazı getiremedim. dediğin gibi name.leri kullandıum ama akbank.da gelmiyor. akbank alan.lara ne yazmam gerektiğini söylersen çok sevinirim. tabi önce bir deneme yaparsan sevinirim.

akbank gibi HSBC.de de açılan internet sayfasını açmak için gerekli adresi tanımlayamadım. "a href" kısmından önce java ile ilgili açıklamalar var ve a href kısmındaki adxresi kopyala yapıştır yapsamda sayfayı bir türlü açamadım.

HSBC.deki durumun aynısı ptt.nin "http://www.ptt.gov.tr/tr/genel/guvenlik.php#" sayfasında da var. burdaki giriş.e tıklandığında (sayfanın en altında) açılan şifre sayfasını bir türlü açamadım.

senden ricam akbank-hsbc ve ptt.nin sayfalarını yaptığın excel.çalışmasına kaydetmen. ben şifrelerimi yerine yazarım. ben açılması gerekn sayfa adresini ve açılınca sayfaya veri yazılmasını yapamadım. bu konuda yardım istiyorum.

Teşekkürler,

Excel Vers. ve Dili
Akbank kurumsal şubede çok fazla frame olduğu için giriş yapılamıyor.
verilerin girildiği framedeki sayfayı tekbaşına açtırmayı başarabilirseniz kodlar çalışacaktır
Bireysel şube için sorun yok çalışıyor.
Birelsel şube erişim adresi: https://internetsube.akbank.com.tr/cgi-bin/login_initial.cgi?ch=BIS
olarak kullanılması gerekiyor.
----------------------------
HSBC için hiç umut yok... internet şubesi sayfası lokasyon adresi kontrolü yaptığı için ana sayfaya geri gönderiyor.
---------------------------
Ptt De Sorun Yok. Tek Sorunu Sayfa açılırken kapatma uyarısı alıyoruz buna hayır dediğiniz anda excel kodları ilgili yere yazıyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Bu konuda yardımcı olabilecek uzman arkadaşlardan yardım rica ediyorum...

baydeniro

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Teşekkürler