Makro kullanarak verileri bulma

PARLAYAN33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel makro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-05-2025
ekteki tabloda düşey ara formülüyle sayfa2 den veri alıp sayfa 1 deki gri alana işlemekteyim fakat düşeyara ile uzun verilerde kasıyor bunu makro ile tıklat butonuna basıp gri renkli alana istinilen verileri getirebilir miyim?
Saygılar.Şimdiden emekleriniz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba Denermisiniz
Kod:
Sub numan()
Dim S1, S2 As Worksheet
Dim i As Long
Set S1 = Sheets("Sayfa1")
Set S2 = Sheets("Sayfa2")
S1.Range("P5:X" & Rows.Count).ClearContents
Application.ScreenUpdating = False
On Error Resume Next
For i = 5 To S1.Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
S1.Range("P" & i).Value = WorksheetFunction.VLookup((S1.Range("B" & i) & S1.Range("P4")), S2.Range("D2:V7"), 4, 0)
S1.Range("Q" & i).Value = WorksheetFunction.VLookup((S1.Range("B" & i) & S1.Range("P4")), S2.Range("D2:V7"), 12, 0)
S1.Range("R" & i).Value = WorksheetFunction.VLookup((S1.Range("B" & i) & S1.Range("P" & i) & S1.Range("R4")), S2.Range("A2:V7"), 3, 0)
S1.Range("S" & i).Value = WorksheetFunction.VLookup((S1.Range("B" & i) & S1.Range("S4")), S2.Range("D2:V7"), 4, 0)
S1.Range("T" & i).Value = WorksheetFunction.VLookup((S1.Range("B" & i) & S1.Range("S4")), S2.Range("D2:V7"), 12, 0)
S1.Range("U" & i).Value = WorksheetFunction.VLookup((S1.Range("B" & i) & S1.Range("S" & i) & S1.Range("R4")), S2.Range("A2:V7"), 3, 0)
S1.Range("V" & i).Value = WorksheetFunction.VLookup((S1.Range("B" & i) & S1.Range("V4")), S2.Range("D2:V7"), 4, 0)
S1.Range("W" & i).Value = WorksheetFunction.VLookup((S1.Range("B" & i) & S1.Range("V4")), S2.Range("D2:V7"), 12, 0)
S1.Range("X" & i).Value = WorksheetFunction.VLookup((S1.Range("B" & i) & S1.Range("V" & i) & S1.Range("D2:V7")), S2.Range("A2:V7"), 3, 0)

If S1.Range("Q" & i).Value = "" Then
S1.Range("Q" & i).Value = 0
End If
If S1.Range("T" & i).Value = "" Then
S1.Range("T" & i).Value = 0
End If
If S1.Range("V" & i).Value = "" Then
S1.Range("V" & i).Value = 0
End If
If S1.Range("W" & i).Value = "" Then
S1.Range("W" & i).Value = 0
End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşleminiz tamamlandı.", , "Numan Şamil"
End Sub

PARLAYAN33

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel makro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-05-2025
Çok güzel olmuş.Sayın Numan ŞAHİN ne diyeceğimi bilemiyorum emeklerinize sağlık hepinizin.Kusura bakmayın biraz utanarak yazıyorum ilgilendiğiniz için şansımı denemek istedim ekte belirttiğim gibi aynı listede makro ile isim yazıp filtreleme ve yazma mail gönderme yapabilirsem işlerimiz çok kolaylaşacak çok duamızı alıyorsunuz.
Ben bu emeklerinize çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba bur da utanacak bir şey yok sonuçta tüm yardımlar gönül esasına dayanıyor
Ne istediğinizi daha açık ve örnek dosyada şu bu şekilde gelsin şeklinde manuel olarak neyi nereye geleceğini belirtirseniz iyi olur
örneğin yazma derken kastetiğiniz nedir neyi nereye nasıl yazacak mail olarak neyi gönderecek
Ben bir şey anlamadım.
Belki anlayan arkadaşlar varsa umarım yardımcı olurlar.