makro memory end sorunu

Katılım
17 Aralık 2019
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
Arkadaşlar merhaba excel de 378 adet userform oluşturdum içlerine kodları yazarken 75 - 80 e geldiğimde memory end hatası aldım. sanırım hafıza doldu. bu sorunu nasıl çözerim. userformlara yazdığım kodları yazımın devamına ekliyorum, aslında çözüm bulabilmek amacı ile böyle biryola başvurdum, her güne bir userform uyarladım. bu sorunuma çözüm olursanız tek userformlada halledebilirim aslında mesela tarihe göre koddaki sayfa isimleri ve hücreler değişse. dosya yükleyemedim altın üyelik aldım ama daha aktifleşmedi. yardımcı olursanız sevinirim.

Private Sub ListBox6_Click()

End Sub

Private Sub TextBox1_AfterUpdate()
If TextBox1 <> "" Then
sonsatır = WorksheetFunction.CountA(Worksheets("HAZİRAN").Range("AG:AG")) + 1

Worksheets("HAZİRAN").Cells(sonsatır, 34) = TextBox1.Value
Worksheets("HAZİRAN").Cells(sonsatır, 33) = ComboBox1.Value

TextBox1.Value = ""
Else

End If
End Sub


Private Sub TextBox2_Change()

End Sub

Private Sub UserForm_Click()

End Sub
 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,324
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Dosyanızı dosya paylaşım sitelerine yükleyip link vererek de paylaşabilirsiniz.
Bu arada ne yapmak istediğinizi detaylıca belirtirseniz yardımcı olacak kişiler farklı alternatifler de sunabilirler.
Düzeltme: Bütün userformlarınız aynı tasarıma sahipse bir tane kullanmak yeterli olacaktır.
İyi çalışmalar...
 
Katılım
17 Aralık 2019
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
Teşekkür ederim. bütün userformlar aynı, üzerinde bir adet listbox var ve bir adet textbox var günlük iki sütuna aynı anda giriş için, userformda ayları ve satırları otomatik günlere göre girebileceğim formül bulabilsem tek userformla bile işim olur. excelde aylar için 12 sayfa var ve her sayfada 1 gün için iki sütundan toplam 62 sütun var her gün için ayrı ayrı userform oluşturdum. aslında oluşturduğum userforma 2 adet listbox eklesem birinde gün birinde ay işaretlediğimde direk o günün sayfasına ve satırlarına veri girişi yapabileceğim birşey lazım. günde 500 e yakın veri girişi yapıyorum her iki sütuna
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Ömer Bey'in de belirttiği gibi örnek dosyanızı dosya paylaşım sitelerinden birine yükleyip linkini burada paylaşabilirsiniz. Örnek olmadan çözüm bulmaya çalışmak işi uzatmaktan başka işe yaramaz.
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosyanızda makro ya da userform yok, neyi düzelteceğiz?
 
Katılım
17 Aralık 2019
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
Özür dilerim telefondan yükleme yaptım makrosuz halini yüklemişim düzelttim yenisi bu
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Userformla sayfa arasındaki ilişki nedir? Userformla ne yapmaya çalışıyorsunuz?
 
Katılım
17 Aralık 2019
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
part numarasını listboxta seçiyorum excelde 1.nci sütuna gidiyor 2nci sütuna barkod ile okutuyorum gidiyor. Aynı anda oraya kaydediyor sonrasında bir alt satıra geçiyor. başka buton falan yok. Ertesi gün bir diğer userformu diğer gün için kullanıyorum kayıtlı satır ve sütuna atsın diye. Birde excelde başka bir sayfada kayıtlı olan seri numaraları var oradan doğrulama yapıyor ve userfomda gösteriyor.
 
Katılım
17 Aralık 2019
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
barkod okuyucu ile değil el ile yazı yazarsanız enter ile kayıt yapıyor
 
Katılım
17 Aralık 2019
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
barkod okuyucu ile değil el ile yazı yazarsanız enter ile kayıt yapıyor. Alta link koydum beim kullandığımın görseli

 

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
22 Ekim 2012
Mesajlar
4,324
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Aklıma gelen birkaç çözüm önerisi aşağıdaki gibidir.
1. Bu kayıt tutma işini ayrı bir sayfada yapıp gün sonunda tüm veriyi ilgili sayfa ve sütuna kopyalayıp daha sonra kayıt sayfasını yeni gün için temizleyerek yapabilirsiniz.
2. Kayıt kodunda kullandığınız sayfa ve sütunları bir değişkene atayıp yine sayfaya koyacağınız butonlar ile bu değişkenlere değer vererek ilgili sayfa ve sütuna kayıt yapabilirisiniz.
3. Bilgisayarın tarihine göre sayfa ve sütunun otomatik seçilmesini sağlayıp, ilgili yere kayıt yaptırabilirsiniz.
Her çözümünde kendine göre avantajı ve dezavantajı vardır, hangi şekilde yapmak istediğinize karar verirseniz ona göre kodlama yapılabilir.
İyi çalışmalar...
 

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
4 Ocak 2006
Mesajlar
12,073
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Neden bu kadar basit bir işlem için bu kadar fazla sayfa ve sütun kullanmak istediğinizi anlamadım. Bir sayfada tüm bilgiler tarih, part numarası ve barkod şeklinde 3 sütunda toplansa, herhangi bir güne ait raporu diğer bir sayfadan alsanız daha pratik olmaz mı?

Buna uygun ekli dosyayı inceleyiniz.
 

Ekli dosyalar

Katılım
17 Aralık 2019
Mesajlar
22
Excel Vers. ve Dili
2016 ingilizce
ekteki dosyayı indiremedim daha altın üyeliğim onaylanmadı bekliyorum. yapılan işleme gelince o barkod okutma ve part numarası girme kısmi işin bir diğer kısmı benim kullandığım excelde çok daha başka iş yapıyorum. günde 8000 sayfayı pdf olarak tarıyorum üzerine yapılan pdfnin barkod işlemini yapıyorum. yani hiç basit değil aslında ve dahasıda var :)
 
Üst