Makro mu Formül mü?

Excel Vers. ve Dili
Office 2019
64bit
Tr
Win 10
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-07-2024
Merhabalar
Dosyada sayfalar arası geçiş yaparken MAAŞ LİSTESİ sayfasına geçiş yaptığımda iyice ağırlaşmaya başladı. Bu formülleri kod vasıtasıyla yapsam hızlanır mı acaba?
Yapmak da meşakkatli midir?
Dosyayı mailden eklediğim için şifreyi açamadım. Kusura bakmayın
Teşekkürler. Saygılar

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

ynstcrt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
05-12-2024
Merhabalar mc_ekrem.
Sizin sorunuzu "yapılacak olan işlemi Makrolar mı yoksa formüllerle mi yapmak bellekte daha az yer kaplar, dosyayı yavaşlatmaz" sorusunu araştırırken gördüm. Cevap bulabildiniz mi acaba? Ya da bu sorumu cevaplayacak biri olursa çok sevinirim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Şöyle düşünün...

Örneğin bir muhasebe programı kullanıyorsunuz. Sürekli kayıtlar giriyorsunuz. Sonrasında bu işlemlerin mizanını ya da muavinini çekmek için "Raporlar " menüsünü kullanıyorsunuz. Programın içinde sürekli dinamik çalışan bir mizan ya da muavin çoğunlukla yoktur.

Excel çalışmalarınızı da bu şekilde tasarlamak ve kullanmak çoğu zaman performans açısından avantaj sağlayacaktır. Formüller sürekli olarak dosya içerisinde hesaplama yaptığı için yoğunluğa göre işlemciyi yoracaktır. Dosyanın yavaş tepki vermesine sebep olacaktır. Bunun yerine makro ile ihtiyaç halinde istenen raporlar oluşturulursa excel daha performanslı çalışacaktır.

Bu sıkıntıyı proje hazırlığına girişen birçok üyemiz yaşamaktadır. Bunun sebebi de burası ve burası gibi forumlarda yapılan işlemleri görünce bilinçsizce bende yaparım deyip işe girişmeye başlamalarıdır. Halbuki sağlıklı araştırmalar yapsalar sorun yaşamadan kafalarındaki kurguları hayata geçirmeleri daha kolay olacaktır. Yoksa projenin ortalarına gelip forumlara "Üstadlar hazırladığım çalışma kasmaya başladı formülleri makroya dönüştürme konusunda desteklerinizi bekliyorum" şeklinde birçok başlık açıp destek talebinde bulunuyorlar. Bu sıkıntıları yaşamamak için herşeyi projenin başında düşünüp kurgulamak çok önemlidir.

Kolaylıklar dilerim..

ynstcrt

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
05-12-2024
Sağ olun Korhan bey yine aydınlattınız çok teşekkür ederim. Ben de sizlere iyi çalışmalar ve kolaylıklar dilerim...