Makro revize Hk.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe excel 2016
İngilizce excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-10-2021
Değerli üstatlar paylaşmış olduğum çalışma veri listemi şirket isimleri ve gruplarına göre masaüstündeki Liste isimli klasöre kaydediyor. Şuanki mevcut hali ile çalışıyor hiç bir sorun yok. Ancak listedeki S sütununda bulunan ŞİRKET başlığını ŞİRKET GRUPLARI yine S sütununda bulunan İŞLETME yazan kısımlarıda BRZ İŞLETME olarak değiştirdiğimde Diğer şirketleri listedeki duruma göre kopyalarken değiştirmiş olduğum BRZ İŞLETME olanların listelerini boş getiriyor. Bu neden olabilir acaba NOT: Şuan ki mevcut makronun çalışma prensibi İŞLETME şirketini gruplara ayırarak kopyalıyor diğerlerini ise gruplara ayırmadan sadece şirket ismi adı altında kopyalayarak Liste klasörüne gönderiyor.

Ekli dosyalar

hmtstc

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 - Türkçe
10-04-2025
hocam, bu makroyu yaparken sana dedim ki listeleri tanım sayfasına yazman lazım. tanım sayfasında İŞLETME yazılıysa BRZ İŞLETME yi bulmaz. Grup_tanım sayfasında da düzeltme yapın, sistem çalışacaktır.

Eksik bilgi ile insanlar burada bunu çözemez. zaten bir konu var ve halen kapanmamışsa konunuz ayrı bir konu açmanıza da gerek yok bence. aynı konunun altından eksiksiz bilgi verirseniz insanlar daha kolay yardımcı olabilir. iyi günler.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe excel 2016
İngilizce excel 2016
19-10-2021
hocam, bu makroyu yaparken sana dedim ki listeleri tanım sayfasına yazman lazım. tanım sayfasında İŞLETME yazılıysa BRZ İŞLETME yi bulmaz. Grup_tanım sayfasında da düzeltme yapın, sistem çalışacaktır.

Eksik bilgi ile insanlar burada bunu çözemez. zaten bir konu var ve halen kapanmamışsa konunuz ayrı bir konu açmanıza da gerek yok bence. aynı konunun altından eksiksiz bilgi verirseniz insanlar daha kolay yardımcı olabilir. iyi günler.
Sayın hmtstc çalışmadaki makrolar sizin yazmış olduğunuz makrolar değil eğer çalışmayı incelerseniz farklı olduğu anlaşılacaktır

Excel Vers. ve Dili
Türkçe excel 2016
İngilizce excel 2016
19-10-2021

Sizin yapmış olduğunuz çalışmada ekstradan iki sayfaya daha ihtiyaç duyuluyor bu çalışmada ise sadece makroyu module kopyalayıp çalıştırıyorsun ekstradan iki sayfa daha açmıyorsun o yüzden bu daha kullanışlı olduğu için bu makro üzerinden gitmek istedim. Benim şuan kullanmış olduğum çalışmamda zaten sayfa sayısı çok fazla