Makro sorunu hk.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba Arkadaşlar...

Benim sıkıntım bir metin var elimde bu metinde belirli ile ait değerler var elimdeki makro ise tek tek iller yazılı benim sadece yapmam gereken çekmiş olduğum datayı veri kısmına yapıştımak makro otomatik il değerlerini buluyor ve yazıyordu. Lakin bazen artı bir il daha eklemem gerekiyor. data bulunan ileri süz ile alıyorum sonra makroda isim yerlerine yapıştırıyorum. Ama daha önce bu şekilde çalışan makro şimdi çalışmıyor. sağ klik özel yapıştırda bana seçenekler sunuyor. burada metin seçiyorum. yanlışmı seçiyorum makro çalışmıyor. ama datada bulunan ili seçip yapıştırdığımda çalışıyor. ikisindede yaptığım metin kopyalamak yapıştırmak. neden birinde çalışıyor diğerinde çalışmı? Biraz uzun oldu ama :)) idare edin.. yrd. için şimdiden tşkler...

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Sorunuz net değil, küçük bir örnek iki durumu izah eden küçük bir örnek eklermisiniz. Yapıştırmada seçeneği bu şekilde çıkmasını istemiyorsanız, önce farklı bir yerden oluşturduğunuz excel dosyasını bilgisayarınıza kaydedin sonra açıp kopyalama işlemini deneyiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
anlatabilsem anlayatımda anlatamıyorum ki :)) Örn bir makro yapabilirsem göndereceğim şimdilik hallettim. İlginiz için çok tşkler...