makro yardımı ile vade sıralama yada alternatif bir formül hakkında

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Öncelikle; gerek konu açılış mesajında ve gerekse de eklediğiniz örnek belgede kullanılan
EMİR KİPİndeki cümlelerin destek almanızda en önemli engel olacağını düşünüyorum.

Kaldı ki; isteğiniz, pek anlaşılır değil bence.

Olması gereken sonuçları, kopyala yapıştır veya elle yazılarak örneklendirmelisiniz.
Örneklendirme için, örnek sonuç tablosu diye adlandırarak ekleyeceğiniz yeni bir sayfayı kullanabilirsiniz.
Ayrıca; bu sonuçlara nasıl ulaştığınızı net/kısa cümlelerle ve sayfa adı/sütun adı/satır numarası/hücre adresi gibi
net bilgiler vererek açıklayınız.

Örnek belgenizi buna göre yenilerseniz; sorun hemen çözülmese bile çözüm yolunu açacak öneriler alabilirsiniz.

Bu haliyle; konu ile ilgilenecek bir üye olacağını sanmıyorum doğrusu.

Kolay gelsin.
.

Son düzenleme:

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tercih sizin elbette.
Ancak, benim cümlelerime bakarsanız; "düşünüyorum" / "sanmıyorum" gibi vurguları fark edersiniz.

Diğer üyeler ne düşünür bilemem ama;
açılış mesajı ve örnek begede yer alan cümlelerinizde ise; "bir rica", "destek isteği", "nasıl yapılır", "nasıl yaparım" vs. yerine;

".... gerekmektedir" / "KESİNLİKLE GİRİŞ YAPILMAYACAKTIR" / "....DÜZELTİLMELİDİR" /
"....ŞEKİLDE SIRALAYACAKTIR" / "...YAZILMALIDIR" / "...YAZILMALIDIR AKSİ TAKTİRDE HATA OLUŞACAKTIR" şeklinde
ve yine kanaatim o ki; ödev verme cümleleri izlenimi uyandırdı bende.

Konunun açılışından bu yana 5 gün geçmesine rağmen olumlu/olumsuz bir öneri/cevap alınmaması
düşüncelerimin (hem sorunun anlaşılır olmaması hem de örnek belgenin yeterli açıklama içermemesi ile ilgili)
yanlış olmadığını gösteriyor bence.

Malum bu forumda, konuların sonuca ulaşma hızı gün değil, saat, belki de dakika cinsinden ifade edilebilecek seviyededir.
Bu da; benim gibi birçok üyenin, karşılıksız/fedakarca emek/zaman ayırarak tüm soru soranlara, yardım isteyenlere
destek olma arzularının yüksekliğinin işareti.

Bu kadar sürede cevap/yorum almamış olmanızı bu yönden bir kez daha değerlendirin derim ben.

İyi çalışmalar dilerim.

Sonradan ilave: "şahit olduğunuz" konulardan birkaçına destek verenin yine ben olduğumu ve
açtığınız konulardan bir kısmına verilen cevaplarla ilgili geri bildirimde bulunmadığınızı da yeni fark etmiş oldum, ilginç doğrusu.
.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010
Tercih sizin elbette.
Ancak, benim cümlelerime bakarsanız; "düşünüyorum" / "sanmıyorum" gibi vurguları fark edersiniz.

Diğer üyeler ne düşünür bilemem ama;
açılış mesajı ve örnek begede yer alan cümlelerinizde ise; "bir rica", "destek isteği", "nasıl yapılır", "nasıl yaparım" vs. yerine;

".... gerekmektedir" / "KESİNLİKLE GİRİŞ YAPILMAYACAKTIR" / "....DÜZELTİLMELİDİR" /
"....ŞEKİLDE SIRALAYACAKTIR" / "...YAZILMALIDIR" / "...YAZILMALIDIR AKSİ TAKTİRDE HATA OLUŞACAKTIR" şeklinde
ve yine kanaatim o ki; ödev verme cümleleri izlenimi uyandırdı bende.

Konunun açılışından bu yana 5 gün geçmesine rağmen olumlu/olumsuz bir öneri/cevap alınmaması
düşüncelerimin (hem sorunun anlaşılır olmaması hem de örnek belgenin yeterli açıklama içermemesi ile ilgili)
yanlış olmadığını gösteriyor bence.

Malum bu forumda, konuların sonuca ulaşma hızı gün değil, saat, belki de dakika cinsinden ifade edilebilecek seviyededir.
Bu da; benim gibi birçok üyenin, karşılıksız/fedakarca emek/zaman ayırarak tüm soru soranlara, yardım isteyenlere
destek olma arzularının yüksekliğinin işareti.

Bu kadar sürede cevap/yorum almamış olmanızı bu yönden bir kez daha değerlendirin derim ben.

İyi çalışmalar dilerim.

Sonradan ilave: "şahit olduğunuz" konulardan birkaçına destek verenin yine ben olduğumu ve
açtığınız konulardan bir kısmına verilen cevaplarla ilgili geri bildirimde bulunmadığınızı da yeni fark etmiş oldum, ilginç doğrusu.
.
lanet olsun ya nasıl bir şeydir silebilirsem üyeliğimi sileceğim sayende....nefret ettirdin...yaptigin iyilikten diğer elin haberi olmamalı derler ve resmen algı operasyonu yapıyorsun yardim etmeyecek isen allah aşkına susarmisin lutfen olayı nasıl bi rbotuta getirdin ve diğer saygıdeğer üyelerden cok özür diliyorum

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Üyeliğinizi devam ettirmek/sonlandırmak sizin tercihiniz elbette.

Yazacak çok şey var ama, seviye kaybını çoğaltmamak adına sadece AYNEN İADE ettiğimi söylemekle yetineyim.

Yapılan iyiliklerle ilgili cümleniz de boş bir cümle;
önceki mesajlardaki durumun ardından açtığınız konu sayfalarına şöyle bir göz attığımda fark ettiğim şeyi,
cevabımda sonradan ek yaparak yazdım sadece.

Her neyse; vaktimi bu konu sayfası yerine, destek verilmesi gereken sorulara zaman ayırarak değerlendirmeyi tercih ediyorum.
Konu sayfasını görenler durumu takdir edeceklerdir.

Konu sayfası açılış mesajındaki cümleyi ve eklediğiniz örnek belgeyi mesajıma ekleyeyim de kalıcı olsun.
...... ekli dosyada çek kabulden gelen verilerin çek hareketleri sayfasında
vade sıralamasının kasada olan ve bankaya çıkanları sıralanması gerekmektedir ......

Ekli dosyalar