- Excel Vers. ve Dili
- 2010 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 03.11.2024
Aşağıdaki Makro ile sadece istediğim sayfaları C8 hücresine alıyorum. Fakat makro 15 sn civarında işlem görüyor.
Çalışma kitabımda bişeylerimi çalıştırıyor acaba yoksa makro çokmu şişkin. Kitap içinde sayfa biraz fazla mecbur bu sayfaları gizliyorum.
Daha önce örnek kullandığım kitaplarda çalışması uzun sürmüyordu. Sağolsun yine burada üstadlar sayesnde bu kodu edinmiştim. Fikrinizi alabilirmiyim.
Çalışma kitabımda bişeylerimi çalıştırıyor acaba yoksa makro çokmu şişkin. Kitap içinde sayfa biraz fazla mecbur bu sayfaları gizliyorum.
Daha önce örnek kullandığım kitaplarda çalışması uzun sürmüyordu. Sağolsun yine burada üstadlar sayesnde bu kodu edinmiştim. Fikrinizi alabilirmiyim.
Kod:
Private Sub Workbook_NewSheet(ByVal Sh As Object)
VeriDogrulama
End Sub
Private Sub Workbook_SheetBeforeDelete(ByVal Sh As Object)
VeriDogrulama
End Sub
Sub VeriDogrulama()
Application.EnableEvents = False
Application.ScreenUpdating = False
Dim Sayfa As Worksheet
For Each Sayfa In ThisWorkbook.Worksheets
Sayfa.Name = Replace(Sayfa.Name, " ", "")
Next
Sheets("Bildirge_Giriş_Bilgileri").Select
ActiveSheet.Unprotect
Dim Sh As Worksheet, _
Syf As String
For Each Sh In Worksheets
If Not Sh.Name = "Sabitler" And Not Sh.Name = "SGK_İşyeri_Bilgileri" And Not Sh.Name = "Bildirge_Giriş_Bilgileri" And Not Sh.Name = "SGK_İCMAL" And Not Sh.Name = "Ödemeler_Giriş" And Not Sh.Name = "Kontrol" And Not Sh.Name = "Bildirge" And Not Sh.Name = "Personel_Listesi" And Not Sh.Name = "MUHTASAR" And Not Sh.Name = "Maaş_Verileri" And Not Sh.Name = "ÖZEL_YAPIŞTIR" And Not Sh.Name = "Çıkış_Nedenleri" And Not Sh.Name = "Eksik_Gün_Nedenleri" And Not Sh.Name = "Belge_Türleri" And Not Sh.Name = "İş_Kolu_Kodu_Listesi" And Not Sh.Name = "Meslek_Kodları" Then
If Syf = "" Then
Syf = Sh.Name
Else
Syf = Syf & "," & Sh.Name
End If
End If
Next Sh
With Sheets("Bildirge_Giriş_Bilgileri").Range("C8").Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= _
xlBetween, Formula1:=Syf
.IgnoreBlank = True