Makro yazınca dosyam çok ağırlaştı!

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Değerli Arkadaşlar,

Ekteki dosyam içine makro yazmadan önce 270 Kb civarında bir yer kaplamakta idi. Ancak Makro eklenince içersine bir an da 11 MB. oldu. Bunun nedeni nedir ve bu kadar dosyayı ağırlaştırmadan ne yapılabilir? Bu dosyamın çok ağır açılması işimde problem yaşatıyor. Aklıma bir şey geliyor eğer pratik bir çözüm ise bana bir çalışma yapabilir misiniz?

Bu tabloyu masa üstünden bir programış gibi başlatacak bir çalışma yapamak?
Bana yol gösterebilir misiniz?

İyi çalışmalar.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Makro bahsettiğiniz şekilde bir artışa neden olmaz, dosyanızdaki sayfa yapılarını inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Sayın Levent,
Merhaba. Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.
Sayfa yapısını biraz açabilir misiniz? Daha önceki Sheet sayısı ve hücre sayısı olarak bir fark yoktu. Sheetlere otomatik aktarma yapan makro sonrası bu durumla karşılaştım. Ne açıdan incelemem gerek dosya mı? Ne bu duruma getirmiş olabilir?

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın Araştırıcı,

Anladığım kadarıyla, makrolarınız arasında bir sayfadan diğer sayfaya veri kopyalama - yapıştırma işlemi var.

Bu işlem sırasında kopyalamayı tüm sütun veya satır şeklinde seçerseniz, yapıştırmayı yaptığınız sayfada ilginç bir şekilde büyüme oluyor. Yani yapıştırma yaptığınız sayfada Ctrl+End tuşlarına basarsanız, seçimin içi boş olan çok aşağılarda bi yere gittiğini görürsünüz. Bu da o sayfada şişme olduğunu gösterir.

Kodlarını düzelterek, kopyala yapıştır işlemini sadece dolu hücrelere yaptırınız.

Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 İngilizce
Değerli arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Konu çözüldü. Boşluklar neredeyse iki katına çıkarmış dosyanın kapladığı alanı. Yanlız bu dosya da benim başaka bir sorunum var. Validition / Costom özelliği ile Liste açarak seçme özelliği yapmıştık hücrelerde. Mesela V ve O sütunlarında. Ben bu alanları koruma dışında tutarak sayfayı korumaya aldığımda bunları kapsam dışında bıraksam da seçme işlemi ile ilgili makrosu çalışmıyor. Halbuki korunmasını istediğim kısmlarda (Aktarılan İşler sheetine bağlı makro çalışmakta ve işlemi yani görevi tamamladıktan sonra ilgili hücrelerin içine girilip işlem yapılmasından korumaktadır. Bu özellik bozulmamamış. Buna göre:

1. Söz konusu O ve V sütunlarında koruma olmamasına rağmen neden genel makrom (çift tıklayarak verileri sheetlere taşıma özelliği) çalışmıyor. Çalışması için ne yapmak lazım.
2. Asıl koruma altına alınmış olan yerlerde makrom nasıl oluyorda çalışıyor. Makro içinde yeşil yazılı metin açıklamalarından da anlaşılacağı üzere, buna istineden düzenlenmiş bir senaryo da yok açıkçası. Yardımıızı bekliyorum saygılarımla..