Makroda İç İçe İf Kullanımı

Excel Vers. ve Dili
2000 ENG
Arkadaşlar
Ekli tablonun içinde epeydir çırpınıyorum ve değişik uygulamalar içermekte ancak takıldığım belkide basit yerler var genelliklede makroda if kullanımıyla ilgili.Dosyayı ekte veriyorum yardımlarınızla olayı çözersek belki başka arkadaşlarada faydalı olur.Çünkü içerisinde koşullu hücre biçimlendirmeden veri aramaya yada ilk hücreye tarih girince otomatik diğer hücreleri değiştirmeye gün adlarını kendiliğinden vermeye kadar bir çok uygulama mevcut.İlginize şimdiden teşekkürler.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Tahminimce örnek dosyanız çok karışık olduğu için kontrol eden arkadaşlarımız tam olarak ne yapmak istediğinizi anlayamadığı için cevap veremediler. Benim fikrim boş bir excel sayfası üzerinde göndermiş olduğunuz dosyanın sadeleşmiş halini ve makro çalıştığında nerelere ne gibi işlem yapılacağını belirtirseniz daha çabuk cevap alacağınızı düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
2000 ENG
Çok Haklısınız

Sayın Cost Kontrol çok haklısınız uzun süredir bu dosyayla uğraşmaktan her şey bana çok açık görünüyor olmalı aslında epeyce karışık bir dosya.Önerinize uyarak elimden geldiğince sadeleştirilmiş bir halini ekte gönderiyorum.İlginize çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2000 ENG
Arkadaşlar
Yardımlarınızı beklemekteyim bir cevaplayan olursa sevineceğim.Aslında sadece iç içe makroda nasıl altı yedi if kullana bilirim öğrensem kalanını kendimde çözebilirim.
for i=1 to 32
if şart then
if şart then
if şart then
if şart then
if şart then
if şart then
if şart then
işlem
end if
next
şeklinde bir yapı nasıl çalışır halde yazılabilir.Şartlardan bazıları düşey ara formüllerinden oluşuyor.
İlgi gösteren arkadaşlara tekrar teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
2000 ENG
Hadi arkadaşlar bu konunu eğer bir çözümü varsa bana çok yardımcı olacak yardımlarınızı bekliyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Yapmak istediğiniz şey için neden 7 if kullanmanız gerektiğini anlamadım ama "and" kullanarak bu if lerin sayısını azaltabilirsiniz. Buda sorunuzun "X leri sayma" kısmı için yazdığım kod. Aynı mantıkla diğer tarafta yazılabilir.

Sub xlerisay()
For i = 5 To 9
xsayisi = 0
If Cells(2, i) = Cells(2, 3) Then karsilastirsutun = 3
If Cells(2, i) = Cells(2, 4) Then karsilastirsutun = 4
For j = 6 To 23
If LCase(Cells(j, i)) = "x" And LCase(Cells(j, i)) = LCase(Cells(j, karsilastirsutun)) Then xsayisi = xsayisi + 1
Next j
Cells(24, i) = xsayisi
Next i
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2000 ENG
Teşekkürler üzerinde bir çalışayım bakalım neler yapabileceğim.