ockucukay
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 Türkçe
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 02-07-2025
Merhaba Arkadaşlar
Yapmak istediğim şu: makroda benim verdiğim değişkenleri kullanarak (başlama tarihi, bitiş tarihi, ürün kodu) SQL serverden veri almak istiyorum. K1=Başlangıç tarihi K2=Bitiş tarihi ve M1=Ürün kodu.Aşağıdaki kodda işaretli yerde (parantez içinde olan) "Invalid Column Name" hatası veriyor, neyi yanlış yapıyorum acaba, bir fikri olan var mı?
Sub Verialma()
'
' Makro1 Makro
' Makro CKucukay tarafından 11.09.2006 tarihinde kaydedildi.
'
'
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"ODBC;DSN=server-06;UID=ckucukay;APP=Microsoft Office XP;WSID=CKUCUKAY;DATABASE=SQL9000_SERVER_2006_1;Trusted_Connection=Yes" _
, Destination:=Range("A2"))
.CommandText = "SELECT HATA_ANALIZI_VIEW.TARİH, HATA_ANALIZI_VIEW.""ÜRÜN KODU"", HATA_ANALIZI_VIEW.""OPERASYON ADI"", HATA_ANALIZI_VIEW.""ÜRETİLEN MİKTAR"", Ayar, Ayar_neden, Ekis, Ekis_neden, Hurda, Hurda_neden FROM SQL9000_SERVER_2006_1.dbo.HATA_ANALIZI_VIEW WHERE TARİH>=" & Range("K1").Value & " And TARİH<= " & Range("K2").Value & " And ((""ÜRÜN KODU""= " & Range("M1").Value ))& " ORDER BY TARİH"
.Name = "server-06 kaynağından sorgula"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlOverwriteCells
.SavePassword = True
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.PreserveColumnInfo = True
.Refresh BackgroundQuery:=True
End With
End Sub
Yapmak istediğim şu: makroda benim verdiğim değişkenleri kullanarak (başlama tarihi, bitiş tarihi, ürün kodu) SQL serverden veri almak istiyorum. K1=Başlangıç tarihi K2=Bitiş tarihi ve M1=Ürün kodu.Aşağıdaki kodda işaretli yerde (parantez içinde olan) "Invalid Column Name" hatası veriyor, neyi yanlış yapıyorum acaba, bir fikri olan var mı?
Sub Verialma()
'
' Makro1 Makro
' Makro CKucukay tarafından 11.09.2006 tarihinde kaydedildi.
'
'
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
"ODBC;DSN=server-06;UID=ckucukay;APP=Microsoft Office XP;WSID=CKUCUKAY;DATABASE=SQL9000_SERVER_2006_1;Trusted_Connection=Yes" _
, Destination:=Range("A2"))
.CommandText = "SELECT HATA_ANALIZI_VIEW.TARİH, HATA_ANALIZI_VIEW.""ÜRÜN KODU"", HATA_ANALIZI_VIEW.""OPERASYON ADI"", HATA_ANALIZI_VIEW.""ÜRETİLEN MİKTAR"", Ayar, Ayar_neden, Ekis, Ekis_neden, Hurda, Hurda_neden FROM SQL9000_SERVER_2006_1.dbo.HATA_ANALIZI_VIEW WHERE TARİH>=" & Range("K1").Value & " And TARİH<= " & Range("K2").Value & " And ((""ÜRÜN KODU""= " & Range("M1").Value ))& " ORDER BY TARİH"
.Name = "server-06 kaynağından sorgula"
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlOverwriteCells
.SavePassword = True
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0