makrolar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL MAKROLAR
arkadaşlar
ben bu makrolar hakkında yardımcı olacak birisine ihtiyacım var
yardımlarınızı bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel öğrenmeye çalışıyorum
selam

sayın yurttas bende makro öğrenmek isityorum bunu için excel dershanesine baktım orada bir kaç temel şey makro kaydetmek filtre v.b şeyleri öğrendim ama o kadar ilerisi yok. (sağolsun sayın alpi ile yaptığı çalışma hakkında bazı komutları açıklayarak bana gerçek anlamda yardımcı oldu). bu formda makro konusunda gerçek anlamda bilgi birikimi olan siz ve sizin gibi bir çok usta var. excel dershanesinde gerçek anlamda vba ile ilgili dersler olamazmı. acaba bu çok mu zor (sayın üstatların karmaşık ve zor soruların üstesinedn gelebildiğini düşünürsek bence o kadarda zor değil)

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
sayın yurttas bende makro öğrenmek isityorum bunu için excel dershanesine baktım orada bir kaç temel şey makro kaydetmek filtre v.b şeyleri öğrendim ama o kadar ilerisi yok. (sağolsun sayın alpi ile yaptığı çalışma hakkında bazı komutları açıklayarak bana gerçek anlamda yardımcı oldu). bu formda makro konusunda gerçek anlamda bilgi birikimi olan siz ve sizin gibi bir çok usta var. excel dershanesinde gerçek anlamda vba ile ilgili dersler olamazmı. acaba bu çok mu zor (sayın üstatların karmaşık ve zor soruların üstesinedn gelebildiğini düşünürsek bence o kadarda zor değil)
Ders hazırlamak ciddi bir iştir, hem bilgi birikimi hem deneyim hemde zaman ister. VBA bir programla dilidir ve tüm konularını ele almak zaten imkansızdır. VBA nın özellikle sayfa üzeri işlemlerde kullanılmasının temel amaç olduğunu düşünürsek forumda konuyla ilgili binlerce örnek mevcuttur. Lütfen burayı bir okul gibi görüp bizlerden üyelerimize herşeyi sıfırdan öğretmemizi beklemeyin, buna ne bilgi birikimimiz nede zamanımız yeter. Ben defalarca bilgim ölçüsünde bir kaç makale yazayım diye düşündüm ama bir türlü fırsat bularak uygulamaya geçemedim. Dersanemiz tüm üyelerimize açıktır, bize gönderilecek makaleleri memnuniyetle yayınlarız.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Excel öğrenmeye çalışıyorum
sayın leventm

ilk önce cevap verdiğiniz içiçn teşekkür ederim. evet haklısınız formda binlerce örnek var ve hepsi çok güzel çalışmalar ama yeni başlayanlar için bu kodları anlamak çok zor değil mi. her örnekte yeni başlayanlar için kodlarla ilgili herhangibir açıklama yok kodlar sadece kod olarak kalıyor (şöyle açıklık getireyim; hiç bilmediğiniz bir yabancı dil ile yazılmış kitap okuduğunuzda sadece harfleri ve kelimeleri okur ama kitabın içeriğini ve derinliğini anlayamazsınız.) Ben, haydi arkadaşlar oturun ve bizlere örnekler hazırlayın diye bir şey demedim zaten diyemem ama sizlerin bilgibirikimiyle ve zaman harcıyarak hazırlanan çok güzel ve birbirinden farklı örnekler var hiç olmazsa bir kenera yazılan kodun ne anlama geldiğini, neden yazıldığı ile ilgili küçük bir açıklama yapılamazmı? o zaman o örnekler daha öğretici nitelik kazanmaz mı? bu arada excel dershanesinde öğretici nitelik taşıyan birçok örnek var onlardan çok şey öğrendim hazırlayan arkadaşlara çok teşekkür ederim onların hakkını yiyemem.
Sayın leventm yazınızdan anladığım kadarıyla ben çok şey istemiş ve beklemişim. vba yı en iyi nasıl öğrenebilirim (vba yı öğrenmek isitiyorum altbaşlığını inceledim) ne tarz bir kursa gitmek gerekir veya önerebileceğiniz kaynak kitap v.b. varmı? Siz ne zaman ve nasıl öğrendiniz