Makrolardan Sonra Hangi Programlama Dili?

mnz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 (Tr)
Merhaba,
Bu başlığı hangi konunun altına ekleyeceğimi bulamadım. Hiçbirine uymadı.

Artık Excel penceresi içinde çeşitli programlar yapabiliyoruz. Ama merdivenleri tırmanma zamanı yavaş yavaş geliyor.
Üstadlara, VBA sonra hangi programlama dinili öğrenmeliyiz i sormak istiyorum. Siz hangisini tercih ettiniz?

Saygılar.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Merhaba,
Bu başlığı hangi konunun altına ekleyeceğimi bulamadım. Hiçbirine uymadı.

Artık Excel penceresi içinde çeşitli programlar yapabiliyoruz. Ama merdivenleri tırmanma zamanı yavaş yavaş geliyor.
Üstadlara, VBA sonra hangi programlama dinili öğrenmeliyiz i sormak istiyorum. Siz hangisini tercih ettiniz?

Saygılar.
Tabiiki Visual Basic.

mnz

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 (Tr)
Üstad VB.net ile VB arasında bir fark varmı?

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-05-2021
Sn leventm, bu konuda bir soru da ben sorayım.Visual Basic öğrenmeye nerden başlamalıyız. Elimde Türkmen kitabevinin bir kitabı var bu konuda ama başlangıç için çok ağır geldi..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Arkadaşlar ben Visual Basic dahil başka bir programlama dili ile uğraşmadığım için sizleri aydınlatacak düzeyde bilgi sahibi değilim. Bu konuda umarım bilgi sahibi üyelerimiz fikirlerini belirtirler.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Ben kendi fikirlerimi aktarayım.

Kitap satın almak ilk adım için uygun bir başlangıçtır. Bununla VB6 nin temel yapısına (döngüler, karar yapıları, temel fonksiyonlar... vs) hakim olmak gerekir. Öğrenirken en somut uygulama alanı Excel -bana göre-. Her problemin çözümü kitaplarda olmadığı için forumları da düzenli takip etmelisiniz.

VB6 ile VB .NET birbirine çok benziyor gibi görünse de, yeni bir öğrenme süreci gerektirecek kadar farklılıkları vardır.