makrolarım farklı excel sürümlerinde çalı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 visual basic
:yardim: makrolarım farklı excel sürümlerinde çalısmıyor. genelde activeworkbook.save, close ve protect komutlarında hata veriyor bununla ilgili bir çözüm sahibi olan varsa acil yardım lütfen.

zafer

Super Moderator
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
Merhaba

Farklı excel sürümlerinde
Herhangi bir dosyada Makrolar/yeni makro kaydet'i seçin çalıştırın
aktif dosyanızı sakla ile kaydedin sonra kapat ile kapatın.
Makronuzun çalışmasını durdurun.

Makroda kodların ne gibi işlemler yaptığına bakın.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 visual basic
olmuyor

sagolun ama sorun kodun yalnıslıgında degil. bu söylediklerinizi coguzaman yapıyorum olaylardaki kodları görmek için. su anki sorun benim excel 2003 te temiz calısan kod baska makinada aynı 2003 te patlıyor resmen excelde hata olustu kapatılacak....zannedersem kodlarımın akısını etkileyen baska bi olay gerceklesiyo.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
makrolarım farklı excel sürümlerinde çalısmıyor. genelde activeworkbook.save, close ve protect komutlarında hata veriyor
Bence burada bir hatanız var gibi, yukarıda verdiğiniz komutlar çok klasik vba komutları olup en düşük versiyonda bile çalışır. Eğer özel referans gerektiren komutlar kullanıyorsanız sorun bundan kaynaklanabilir. Bunuda net söylemek için dosyanızı görmemiz gerekir.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 visual basic
cok deneme yaptım

çok deneme yaptım kodumu satır satır inceledim sadece bir makinada bu hata ile karsılasıyorum. ufaktan bi programı anlatayım isterseniz. program bir dosya içinden .xls leri alıyor içeriğini baska bi klasöre .txt ler olarak kaydediyor.
ilk sorun bu .xls lerin hem sheet hemde workbook protect li olması galiba.
bu klasör içindeki .xls dosyalarında hücrelere giris yapılıp save denmesi sonucunda bir unprotect ekranı cıkıyor şifre istiyor.
ikinci sorun ise yazdırırken ortaya cıkıyor klasör içindeki .xls leri alırken myfile=dir(C:\......) while myfile<> "" ardından kodum sonunda da activeworkbook.close myfile =dir
komutlarını kullandım. ama program ilk dosyamı acıyor verileri güzelce alıyor .txt olarak yazıyor ama ilk aldıgı dosyayı kapatıp ikinci dosyaya gecmiyor hata veriyor hata ise= excel de sorun olustu kapatılacak...... kod normalde çalısıyor sadece bir makinada sorun cıkarıyor benim aklıma programımı baska bi olayın etkiledigi geliyor... yorumlarınızı beklliyorum tesekkürler.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 visual basic
selam yeniden

arkadaslar while döngüsünün sonunda myfile=Dir komutunda galiba sorun
ilk dosyayı acıp işlemleri yapıyo. ikinci dosya olarak myfile=Dir sayesinde bir dosya daha alıyo ama while döngüsünün basına dönmeden cayırtıyı koparıyo üstte anlatmıstım excel kapatılacak......
lütfen yardım.:yardim:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Kodlarınızı verirmisiniz.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 visual basic
ActiveWorkbook.Close

arkadaslar ilginiz için tesekkürler. Kodumda bir sorun yok ActiveWorkbook.close kodunun bu sorunu çıkardıgını keşfettim sonunda.
tahminim bu kodu etkileyen birseylerin olması yönünde addins falan olabilir. Bir tahmin yürütebilecek varmı.