Makroların istedilen dosyada aktif olması

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Arkadaşlar merhaba

Çalışma sayfasına makro ekliyorum ve bu makroları sadece eklediğim belgede aktif olmasını istiyorum.

Makroyu eklerken seçimimi yapıyorum. (Mesela -Deneme.xls-)

Fakat
Belgeyi kaydedip açtığımda makrolar "tüm açık çalışma kitapları" kısmı seçili olarak geliyor.

Bunu nasıl düzeltebilirim:)

(office 2007 kullanıyorum)

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
Merhaba.

geliştirici (developer), makro kaydet (record macro) tıklandıktan sonra açılan combo'da makro ismi sahasının altında makronun kullanılacağı dosya sahası yer alır. buradan istediğiniz dosyayı veya yeni bir dosyayı seçebilirsiniz. sizde bu çıkmıyor mu?

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Evet çıkıyor oradan seçimimi yapıyorum,
Dosyayı kapatıp açtığıımda makro yeri yine "tüm açık çalışma kitapları" olarak gözüküyor:dusun:

mancubus

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İŞ: 2021 Win Eng
İsterseniz VBA'ya geçin. Alt+F11 veya syafa ismi üzerinde sağ klik + view code.

personal.xlsb dosyasındaki modülde yer alan kodları, makroyu çalıştırmak istediğiniz dosyaya modül ekle ile modül ekleyerek kopyalayın.

personal.xlsb dosyasındaki modülü ise üzerinde sağ klik ve remove module ile kaldırın.

personal.xlsb dosyası görünmüyor ise

- Vista'da C:\Users\user name\AppData\Local\Microsoft\Excel\XLSTART
- XP'de C:\Documents and Settings\user name\Application Data\Microsoft\Excel\XLStart

klasörlerinden açarak veya görünüm (view), pencere (window), göster (unhide) adımları ile ulaşabilirsiniz.

ben sınırlı bilgimle bu kadar önerebildim. üstad arkadaşlar daha fazla yardımcı olabilirler zannediyorum.

Son düzenleme: