makrolu bir dosyayı çözmek

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Herkese merhaba,
yurtdışından gelen bir excel tablosu var, içerisinde mümessili olduğumuz firma ve diğer firmaların fiyatlarını karşılaştırabileceğimiz bir tablo yapılmış.
dosyaya girerken hesaplaması yapılacak olan firma adını, makina tipini vs, dört adet soru soruyor. Sonrasınra bunları ilgili hücrelere atıyor ben bunlardan sadece RAKİP FİRMA yazanı bulabildim :-(
satırlara bakınca 42. satırdan itibaren hesaplaması yapılacak verilerin girileceği hücreler var buraya veriler girilecek. aynı şekilde 42. satırdan yukarıyada veri girilebiliyor ve çizelgelerin olduğu kısımdaki rakamlar değişiyor bu verilerle birlikte.
bu anlattıklarım soru1 resminde.
soru 2 ve soru 3 resimleri excel tablosundaki 2.sayfa ve verilerin olduğu yer, buraya müdahale şansı vermiyor.
kod görüntüle dediğimdede şifre istiyor.

sorum şu bu adamlar bu tabloyu nasıl yapmışlar?
ben nasıl müdahale edebilrim?
ve bu dosyayı başka bir makinaya yüklediğimde içine sadece data girilebilsin ama hiçbir şekilde kopyalanamasın istiyorum? onu nasıl yapıcam?
excel dosyasını güvenlik nedeniyle gönderemiyorum sadece ekran görüntülerini gönderebiliyorum.

teşekkürler..

Ekli dosyalar

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Herkese merhaba,
yurtdışından gelen bir excel tablosu var, içerisinde mümessili olduğumuz firma ve diğer firmaların fiyatlarını karşılaştırabileceğimiz bir tablo yapılmış.
dosyaya girerken hesaplaması yapılacak olan firma adını, makina tipini vs, dört adet soru soruyor. Sonrasınra bunları ilgili hücrelere atıyor ben bunlardan sadece RAKİP FİRMA yazanı bulabildim :-(
satırlara bakınca 42. satırdan itibaren hesaplaması yapılacak verilerin girileceği hücreler var buraya veriler girilecek. aynı şekilde 42. satırdan yukarıyada veri girilebiliyor ve çizelgelerin olduğu kısımdaki rakamlar değişiyor bu verilerle birlikte.
bu anlattıklarım soru1 resminde.
soru 2 ve soru 3 resimleri excel tablosundaki 2.sayfa ve verilerin olduğu yer, buraya müdahale şansı vermiyor.
kod görüntüle dediğimdede şifre istiyor.

sorum şu bu adamlar bu tabloyu nasıl yapmışlar?
ben nasıl müdahale edebilrim?
ve bu dosyayı başka bir makinaya yüklediğimde içine sadece data girilebilsin ama hiçbir şekilde kopyalanamasın istiyorum? onu nasıl yapıcam?
excel dosyasını güvenlik nedeniyle gönderemiyorum sadece ekran görüntülerini gönderebiliyorum.

teşekkürler..
Merhaba
Size gönderen kişi, dosyaya müdahale edilemesin, sadece kullansın demiş.
Siz de aynı şeyi istiyorsunuz.
Bu durumda, kimin dediği geçerli sizce?

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
tabiiki onların dediği geçerli çünkü bizim distribütörü olduğumuz firma o.
ama patronumun istediği bu dosya üzerinde bizimde müdahale hakkımızın olması ama dışardan üçüncü bir şahsın müdahale şansı olmaması. biz bu dosyayla yurtiçindeki müşterilere sunumlar yapıcaz ve olurya onlarda bu dosyayı isterse müdahalenin mümkün olmadığını göstericez, ama dediğim gibi distribütör olarak bizimde bu dosya üzerinde nasıl anlatsam hani admin gibi bi yetkiye sahğp olmamız.
bu durumda biz bu dosyaya hiçbir şekilde müdahale edemezmiyiz?
yada müdahale edebilmek için karşı taraftan ne istemeliyiz?
teşekkürler

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Dosyanın şifresinin kırılmasını ve sizin istediğiniz düzene izin vermesini istiyorsunuz özetle ki ; bu forumda bu yapılmaz. Ayrıca siz bu isteğinizi dosyayı gönderenle paylaşırsanız daha rahat olur kafanız, zira piyasada olan bir şey eninde sonunda asıl gönderenin eline bir şekilde geçer ve konu dallanır budaklanır . Onlar da şifrenin kırılacağını hesap etmiş ve önlem de almış olabilir. Bir şekilde dosya kendini ya da kodlarını imhaya da programlanmış olabilir, yani sonuçta elinizde çalışmayan sayfalar da kalabilir. En iyisi güven puanı'nızı ( distributoru olan anafirmalarda bu vardır, algoritmik olarak iyi ve kötü ihtimaller size ait kartta sıralanır ve her iyi kötü aksiyon üzerine düşülür ) da yükselten yol olan ;

Gönderen'den , gerekçeleri sıralayarak sizin girişinize izin vermesini isteyebilirsiniz. Onların endişe ettiği şey sayfaların değil kodların açığa çıkmasıdır, zira o kodları kurmak için de kaç eleman kaç mesai saati ödeneği aldı siz de tahmin edersiniz. Bu isteğiniz karşılığında eğer ki yabancı şirketse , sizden belli bir bedel isteyebilir ki bu da sizin için yapılacak modifikasyonun mesai bedelidir.

hani admin gibi bi yetkiye sahğp olmamız.
Bunu verebilecek yer dosyanın asıl yazarıdır, isteğiniz bu formun kurallarına aykırı, eğer sorudan önce inceledinizse ...

Ya da oturup dizayn ederek size ait bir şey yaratmanız da mümkün.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Dosyanın şifresinin kırılmasını ve sizin istediğiniz düzene izin vermesini istiyorsunuz özetle ki ; bu forumda bu yapılmaz. Ayrıca siz bu isteğinizi dosyayı gönderenle paylaşırsanız daha rahat olur kafanız, zira piyasada olan bir şey eninde sonunda asıl gönderenin eline bir şekilde geçer.

Gönderen'den , gerekçeleri sıralayarak sizin girişinize izin vermesini isteyebilirsiniz. Onların endişe ettiği şey sayfaların değil kodların açığa çıkmasıdır, zira o kodları kurmak için de kaç eleman kaç mesai saati ödeneği aldı siz de tahmin edersiniz. Bu isteğiniz karşılığında eğer ki yabancı şirketse , sizden belli bir bedel isteyebilir ki bu da sizin için yapılacak modifikasyonun mesai bedelidir.

Ya da oturup dizayn ederek size ait bir şey yaratmanız da mümkün.
yanlış anlaşılmak istemem, ben şifreyi kırmak istemiyorum.
dediğim gibi excel i çok bilmediğim için bu dosyada yapılan işlemlerin kodların vs. nasıl yapıldığını görmek ve bişeyler öğrenmek için dosyayı açabilirmiyiz diye sormak istedim. yoksa tabiiki bu işi yapan kişilere saygım var ve onların hakkını çalmak falan istemem kesinlikle. ki zaten bu firma dediğim gibi bizim Türkiye mümessili olduğumuz bi firma yani Türkiyede bir tek biz varız.
Dolayısıyla böyle bi yanlış yapmak istemem.
Sadece olabilirliğini öğrenmek istedim.
O zaman benim yapmam gereken tek şey, bu dosyanın orjinalini ve şifrelerini direk olarak onlardan istemem ve onun üzerinde çalışma yapmam. Ha eğer onu istemiyolarsa zaten olay kapanır :)
Teşekkürler

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Sayın erkan1907;
Tabii ki herşey mümkün ... Mademki Türkiye'de tek tabancasınız ;
piyasada olan bir şey eninde sonunda asıl gönderenin eline bir şekilde geçer ve konu dallanır budaklanır . Onlar da şifrenin kırılacağını hesap etmiş ve önlem de almış olabilir. Bir şekilde dosya kendini ya da kodlarını imhaya da programlanmış olabilir, yani sonuçta elinizde çalışmayan sayfalar da kalabilir. En iyisi güven puanı'nızı ( distributoru olan anafirmalarda bu vardır, algoritmik olarak iyi ve kötü ihtimaller size ait kartta sıralanır ve her iyi kötü aksiyon üzerine düşülür ) da yükselten yol olan ;
kendileri ile iletişim . Onlar da herşeyin farkında ve beklerler sadece , bakalım ne yapacaklar diye. Hiç beklemediğiniz anda bir toplantıda negatifleri önünüze -her zaman kanıtlarıyla - koyup, " evet ama siz filanca tarihte bunu yapmışsınız " diyerek darmadağın edebilirler masayı. Asla unutmazlar ...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Sayın erkan1907;
Tabii ki herşey mümkün ... Mademki Türkiye'de tek tabancasınız ;

kendileri ile iletişim . Onlar da herşeyin farkında ve beklerler sadece , bakalım ne yapacaklar diye. Hiç beklemediğiniz anda bir toplantıda negatifleri önünüze -her zaman kanıtlarıyla - koyup, " evet ama siz filanca tarihte bunu yapmışsınız " diyerek darmadağın edebilirler masayı. Asla unutmazlar ...
Bilgiler ve yardımlar için teşekkür ederim.
Konuyu direk firmamızla görüşülmesi için arkadaşlara paslıyorum.
Herkese kolay gelsin..