makrolu çalıştırılmış bir dosyanın ilk halini tekrar nasıl kazanırım

Excel Vers. ve Dili
office 2007 ingilizce
öncelikle böyle bir forumda bulunmak gerçekten çok güsel. istediğim her şeyi burada bulabiliyorum. emeği geçen herkese teşekkürler. bizi excel gibi bir okyanusun içinde yalnız bırakmadığınız için.
sorum şu :
makrolu bir dosyanın ilk haline dönmek istiyorum. ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. dosyanın ilk hali silindi(yanlışlıkla). eğer yardımcı olursanız ne mutlu. belki cevap çok basit ama excele yeni başlamış biri için zor olduğunu düşünüyorum.
şimdiden saolun.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Aramıza hoşgeldiniz.

Maalesef makroyu çalıştırıp dosyanızı o haliyle kaydettikten sonra geri dönüşü yoktur. Ama aklıma şöyle bir çözüm geliyor. Eğer XP kullanıyorsanız sistem geri yükleme bölümünden sisteminizi bir önceki güne ayarlarsanız dosyanızı kurtarma şansınız olabilir. (Tabi bu önerim dosyanızın makroyu çalıştırdığınız günden önceki günlerde oluşturmanız halinde geçerlidir.)

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Hoşgeldiniz, ama maalesef bu istediğinizi MS Excel'de yapmanız mümkün değil. MS Word' de olabiliyor ama MS Excel'de değil ...

Excel Vers. ve Dili
MSOffice 2010 TR
19-11-2020
Sistem geri yukleme de care olmayacaktir. Sistem geri yukleme de yapilsa kaytdedilmis dosyalarin son haleri degismiyor... Gecmis olsun..

Excel Vers. ve Dili
office 2007 ingilizce
arkadaşlar vakit ayırdığınız için teşekkürler. dosyanın kurtulamayacağını tahmin etmiştim ama "belki" olabilir diyerek size danıştım. yardımlarınız için teşekkürler.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Belki bunda kurtarmak , değerli arkadaşların söylediği gibi mümkün görülmese de aynı problemi tekrar yaşamamak için bir öneri olarak ;
Dosyaya işlem yaptıran ve ilk halini değiştiren kodların önüne sayfayı yada istediğiniz bölümü kopyalayıp başka bir sayfada saklayan bir kod dizesi koyup daha sonra geri çağırmak istediğinizde , dosyanın ilk haline kopyadan geriye alıp yapıştıran kod dizesine sahip bir tuş koyarak halledebileceğinizi düşünüyorum.