Makrolu excel dosya boyutları neden büyür? nasıl engelleyebiliriz, küçültebiliriz?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 İngilizce-Türkçe
Yapmış olduğum proje dosyasında yaklaşık 10 modül ve 10 form var. Boyutu 11 MB civarında sıkıştırdığımda (zip) 550 KB a kadar düşüyor. bunu xls olarak azaltmamın bir yolu varmı?

Şimdiden teşekkürler..

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bu şişkinliğe modullerdeki kodların veya userform sayısının neden olduğunu sanmıyorum. Sayfalardaki veri ve kullanılan biçimlendirme miktarı ile formül miktarlarını inceleyin ve gereksiz olanları kaldırın.

Excel Vers. ve Dili
2003 excel visual basic
makro

arkadaşım sn leventm üstadımın da dediği gibi makro dosyaların boyutunu fazla etkilemez örneğin :
boş bir excel sayfası aç ve şunları yap anlarsın:
a1:a65536 hücrelerinin hepsine topla formülünü uygula ve kaydedip, boyutuna bak.
bu işlemi bir de makro ile dene bakalım boyutu ne olacak...?

Excel Vers. ve Dili
sorun devam ediyor

ilginiz için teşekkürler; Ancak

sayfamda sadece 5 adet sheet var ve en fazla şu konumu ile 10 satır bilgi var. boyut 12 mb. sebebini bir koddan olduğunu zannediyorum. sıralama ve kenarlık koyma kodları yazmıştım. bunlar etkili olabilirmi?

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
...sayfamda sadece 5 adet sheet var ve en fazla şu konumu ile 10 satır bilgi var. boyut 12 mb. sebebini bir koddan olduğunu zannediyorum. sıralama ve kenarlık koyma kodları yazmıştım. bunlar etkili olabilirmi?
Sanmıyorum. Öncelikle sayfalardaki kullanmadığınız alanları (tüm satır ve tüm sütunlar) seçip sağ-klik sil komutu ile temizleyin. Daha sonra dosyanızı kaydedip kapatın. Dosya büyüklüğünün azaldığını göreceksiniz.

Excel Vers. ve Dili
Bende sizin gibi düşünüyorum, ve bunu denedim. Herangi bir değişiklik olmadı. Bir daha tekrar deneyeceğim ve tekrar yazaccağım .. şimdilik teşekkürler. :roll:

Dosya boyutunun küçülmesi

Merhaba
Bu sorun zaman zaman excel de meydana gelir
şunları yaparsan dosya boyutu azalır
1- Tüm sheetlerdeki dolu satırların altının 65535 kadar(tüm satır olarak )sil
2-KUrsuoru A1 hücresine al tüm sheetslerde
3- Exceli kapat dosyayı tekrar aç

not : 2 ci seçeneke önemli onu atlamaman lazım
Dosya botunun küçülmesi lazım

İyi günler