makrolu Exellerde hata (önemli :( )

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
Merhabalar,

şirketteki Taslak olarak kullanılan Bir excel de benim bilgisayarımda hata veriyor.

üstelik bu kullandığım 2.ç bilgisayar olmasına rağmen hata veriyor ve sebebini bulamadık.

excel 2003 ve exel 2007 de sorunsuz çalışan dosya exel 2010 da aşağıdaki resimlerde ki hatayı vererek çalışma kitabının içindeki tüm makroların çalışmamasına sebep oluyor..

daha önce karşılaşan ve çözüme ulaşan varmı acaba ?

açılışta verdiği hata:

tamam dediğimde karşıma çıkan hata.

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
Merhaba,

1)işletim sisteminiz nedir ve dili nedir?
2)office 2010 ingilizce mi türkçemi?
3)taslağı boş olarak ekleme şansınız varmı? ( ki aslında bunu gönderirseniz üstatlar veya bizim gibi yardım etmeye çalışan kişiler kendi makinalarımızda test etme şansı buluruz. )

benim şu an anladığım kadarı ile sayfa 1 i referans alan bir makronuzda kod kırılması olabilir veya eksik bir vb referansı olabilir.

İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
bilgisayarım Win7 32 bit türkçe işletim sistemli bir bilgisayar
kurduğum office, microsoft 2010 32 bit

bu hatayla sadecde ben karşılıyor olamam herhalde.. internette aradım lakin bu sorunla karşılaşanların sanki hepsi yabancı.. hiçbir türk sitede bu soruna dair bir makale göremedim. :/

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
O zaman diyebileceğim office vb ayarlarınızda eksik bir referans var. bu durumda dosyayı yollayamadığınıza göre eski usul gözle sizin bir kontrol etmeniz gerekecek. Şurdan bir kontrol edermisiniz?

Boş bir excelde;

ALT + f11 tuşuna basarak vb ekranını açınız.
açılan ekranda tools (araçlar) sekmesine gidiniz
buradan References (Referanslar) sekmesini tıklayınız.

bu işlemi hem kendi makinanızda hemde dosyanın çalıştığı başka bir makinada yapınız

açılan ekranda kullanılan referanslar veya Avilable References diye bir pencere açılacaktır.

muhtemelen diğer makinada işaretli olupta sizin makinanızda işaretli olmayan bir seçenek vardır.

bunları gözle kontrol edip eksik olan varsa kendi makinanızda bu seçeneği bulup işaretleyiniz ve ok diyerek çıktıktan sonra ekranları kapatıp dosyanızı tekrar deneyin.

yanlız sizden ricam diğer makinada herhangibir değişiklik yapmayın lütfen.

sonuca göre hareket edelim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
.

Yanılmıyorsam kodlarınız gizli modülede bulunuyor. Mesajın biri bu...

Diğeri ise; muhtemelen kodlarınız MSCAL.OCX (calendar control 12.0, ACCESS 2007’nin bir parçası) dosyasını kullanıyor.

Microsoft, MSCAL.OCX’ı Office 2010’ dan kaldırmış. Onun yerine bu makalede belirtildiği şekilde: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/gg251104.aspx

DTPicker’in kullanılması gerekir.

.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
her 2 yöntemi de kullandığımız formatı yazan arkadaş ofise geldiğinde deneyeceğiz.. çünkü VBA kısmı şifreli Referanslar kısmı Pasif,

farklı bir sonuç doğurdu bilgisayar bugün. dün akşam format attım ve sabah işlerime devam ederken ilk önce office kurdum.

1 işi başton sonra bitirdim ve hiçbir hata veyahut makro çalışmaması gibi hata vermedi. office yi cracklemek için elimizdeki crack programını çalıştırdım ve reset attım pc'ye açıldığında dosyayı yazdırmak için açtığımda hata verdi! şimdi crack dosyasını kurmadığım sistem geri yükleme noktasına bilgisayarı çekeceğim ve tekrar bakacağım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2013
evet dostlar. sorunun tam oalrak nereden doğduğunu buldum sanırım.

officeyi cracklediğimde o hatayı alıyorum, çözümü için sizin söylediğiniz şeyleri dediğim gibi exel sahibi geldiğinde ona gösterek uygulayıp sonucu burada paylaşacağım.

Excel Vers. ve Dili
2010 ENG-TR
Öyle yada böyle sonuç aldıysanız ne mutlu size. haberleriniz bekliyoruz.