Soru Makronun başka Excel dosyalarının biçimini etkilememesi?

baykan_m

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22.03.2028
Merhaba Arkadaşlar,

Ben ek'li dosya ile kendime göre bir kur takibi yapıyorum. Her açtığımda da uğraşmamak için ölçülerini makro ile belirliyorum. Ancak bu dosya masaüstünde gün boyu açık kalması gerekiyor. Dolayısıyla başka excel dosyası açtığımda hem yeni açtığım hem de bu Kur dosyasının ölçüleri değişiyor. Yeni açtığım ise Kur dosyasından dolayı formül çubuğu, araç çubuğu gibi seçenekler pasif açılıyor. Benim yapmak istediğim şey bu kur dosyası açık olduğunda başka excel dosyasını açarsam yeni dosyanın biçimlerini etkilemesin. Umarım anlatabilmişimdir. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Aşağıdaki gibi bir deneyin bakalım, mantık olarak çözüm oması gerekir.

Belge açıkken ALT+F11 tuşlarına basın, açılan VBA ekranında sol taraftaki BuÇalışmaKitabı'na çift tıklayıp,
sağdaki alana Workbook_Deactivate kodu oluşturun, Module1'deki AutoClose kod blokunun içeriğini
(ActiveWorkbook.Close satırı hariç) kopyalayıp Workbook_Deactivate kod blokunun içine yapıştırın.
Belgeyi kaydederek kapatıp açın.
.

baykan_m

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
22.03.2028
Merhaba.
Aşağıdaki gibi bir deneyin bakalım, mantık olarak çözüm oması gerekir.

Belge açıkken ALT+F11 tuşlarına basın, açılan VBA ekranında sol taraftaki BuÇalışmaKitabı'na çift tıklayıp,
sağdaki alana Workbook_Deactivate kodu oluşturun, Module1'deki AutoClose kod blokunun içeriğini
(ActiveWorkbook.Close satırı hariç) kopyalayıp Workbook_Deactivate kod blokunun içine yapıştırın.
Belgeyi kaydederek kapatıp açın.
.
Ömer Bey, dediğinizi aynen uyguladım. Kısmen oldu. Yani başka sayfayı açtığımda nomal açılıyor ancak onunla birlikte kur sayfasıda tam ekrana dönüyor. kur sayfasının belirlediğim ölçülerde kalması için makroda nasıl bir değişiklik yapabiliriz?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Aynı yere bir tane de Workbook_Activate kodu oluşturun ve onun içine de Module1'deki AutoOpen kod bloku içeriğini yapıştırın.
Denemeler yaparak çözüme ulaşabilirsiniz bence.

baykan_m

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 365
22.03.2028
Aynı yere bir tane de Workbook_Activate kodu oluşturun ve onun içine de Module1'deki AutoOpen kod bloku içeriğini yapıştırın.
Denemeler yaparak çözüme ulaşabilirsiniz bence.
Teşekkür ederim Ömer Bey şimdi oldu.