makrosuz hücre değeri ile satır gizleme-gösterme

Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2013
Arkadaşlar,

belirli bir hücreye girilen değer ile daha önceden tanımlanmış satırları gizleyip göstermeyi yapabilirmiyiz.
örnek A1 hücresine - yazdığımda 4,5,6 ve 7. satırlar gizlenmesi gibi.

ekte anlatmaya çalıştım.
Şimdiden teşekkürler.
 

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
12,997
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Yanlış bilmiyorsam; istediğiniz şey makrosuz olarak mümkün değil.

Makro ile çözüm isterseniz,
-- Alt taraftan sayfa adına fareyle sağ tıklayın ve "Kod Görüntüle"yi seçin,
-- Açılan vba ekranında sağ taraftaki boş alana aşağıdaki kod'u yapıştırın.
-- + - işaretlerini değiştirerek sonucu gözlemleyin.
Belgenizi "Makro İçerebilen Excel Çalışma Kitabı" olarak kaydetmeyi unutmayınız.
Kod:
[SIZE="2"][B]Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)[/B]
If Intersect(Target, [A2:E2]) Is Nothing Then Exit Sub
Call gizlegöster
[B]End Sub[/B]

[B]Sub gizlegöster()[/B]
If Cells(2, 1) = "+" Then
    Rows("4:7").EntireRow.Hidden = False
Else
    Rows("4:7").EntireRow.Hidden = True
End If

If Cells(2, 2) = "+" Then
    Rows("8:10").EntireRow.Hidden = False
Else
    Rows("8:10").EntireRow.Hidden = True
End If

If Cells(2, 3) = "+" Then
    Rows("11:14").EntireRow.Hidden = False
Else
    Rows("11:14").EntireRow.Hidden = True
End If

If Cells(2, 4) = "+" Then
    Rows("15:16").EntireRow.Hidden = False
Else
    Rows("15:16").EntireRow.Hidden = True
End If

If Cells(2, 5) = "+" Then
    Rows("17:19").EntireRow.Hidden = False
Else
    Rows("17:19").EntireRow.Hidden = True
End If
[B]End Sub[/B]
[/SIZE]
 
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2013
ömer bey yardımlarınız için teşekkürler makro çalışıyor fakat ben aynı sistemi alt alta defalarca
kulanmam gerekiyor.
tarih veri vs. ekleyerek.yani bir grubun altına hepsi artılı veriyi kopyalayıp, - ve + lı şekilde düzenleyip ve verilerini ekleyip gerektiğinde daha sonra arayıp bulmak için.
Yani eğer li formülle veya koşullu biçimlendirmeyle yapamazmıyız.???
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,201
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İşinize yararsa 2 yardımcı sütun kullanılarak ve filtre özelliği yardımı ile satırları gizleyip görünür yapabilirsiniz.
 
Katılım
26 Ağustos 2015
Mesajlar
7
Excel Vers. ve Dili
2013
KORHAN BEY tek yardımcı sütunda eğerle atama yapıp filtre ile çözmüştüm ama filtresiz formüllü bir uygulaması yok sanırım.
Teşekkür ederim ilginize.Aklınıza başka fikir gelirse paylaşmanızı rica ediyorum.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
42,201
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Makrosuz ve filtresiz aşağıdaki 3 yöntemle çözebilirsiniz.

1- Koşullu biçimlendirme ile koşula uyan satırlardaki verilerin font rengini hücre rengi ile aynı yaparak görünmez yapabilirsiniz.

2- Bu bilgileri ikinci bir sayfada dizi formülü uygulayarak koşula uyan satırları aktararak özet bir rapor yapabilirsiniz.

3- Özet tablo kullanılabilir.
 
Üst